Lørdag d. 23/1 var det atter tid til årets VinterMetal arrangement på Skråen i Aalborg. Det må efterhånden ses som en fast tilbagevendende begivenhed.

Reportagen af Vintermetal er skrevet af vores snapse-jyde Martin Horn Pedersen

Årets program bestod udelukkende af danskes bands, med københavner drengene fra EVRA, de lokale helte fra 9000 John doe, thrash legenderne fra Artillery og sidst men ikke mindst Dawn of Demise fra Silkeborg.
EVRA

Evra på Skråen. Foto: Martin Horn Pedersen

Evra på Skråen. Foto: Martin Horn Pedersen

Første band på scenen var EVRA. Et band vi her på Blastbeast har fulgt tæt siden de var med i vores The New Shit. Desværre havde undertegnede ikke haft mulighed for at se dem før denne aften.

Evra havde fået den svære opgave at åbne showet. Der var desværre ikke mødt så mange folk op, hvilket næsten må tilskrives, at de altså stadig er et ret uskrevet blad i Aalborg endnu. Det forhindrede dog ikke bandet i at gå på scenen med fuld energi fra start!
Når man ser Evra hoppe rundt på scenen og give den gas er der absolut ingen tvivl om, at nu er vidne til et rendyrket hardcore show. Men med numrene fra LIGHTBEARER albummet får showet et langt mere varieret udtryk.
Forstået på den måde, at vi ikke bare stod over for 35minutters klassiske hardcore, men også fik tunge og sløve elementer ind imellem. Det gav en dejlig balance i showet, at det hele kom lidt ned i tempo, men stadig kunne mærkes i kroppen. For derefter at bliver tæsket op i tempo igen, med 3/5 af bandet der tager den ud blandt publikum, for at sætte ekstra gang i de folk som altså er mødt op!
Så alt i alt leverede bandet en fremragende start på årets Vinter Metal og der er ikke andet at sige end at de som ikke var mødt op endnu, gik glip af et fremragende show.

 

 

9000 John Doe

900o John Doe på Skråen. Foto: Martin Horn Pedersen

900o John Doe på Skråen. Foto: Martin Horn Pedersen

Efter et kort skifte var det tid til de lokale snapse helte fra 9000 John Doe! Og da snapse kongen Tommy Knøs, lovede snaps til folket, blev der omgående rykket godt frem mod scenen.
Bandet gik som altid til den fra start. Desværre var de i den første halvdel af showet ramt af dårlig lyd. Når man som undertegnede stod tæt på scenen, var monitorlyden alt for høj og gav et rodet lydbillede. Det forhindrede heldigvis ikke bandet, eller publikum i at lade energien flyde og det var tydeligt at folk var klar på at støtte det lokale band.

Et par numre inde i showet var det tid til nummeret “Country Zombie”. Her var gæste-rapperen Jonny Hefty desværre ikke med, så i stedet blev den lokale metal-radiovært Stefan-Emil hevet op fra publikum og fik lov til at rappe linjerne sammen med Knøs, hvilket var populært blandt publikum!
Under nummeret “Never Corner a Cobra” fik showet lov til at stikke helt af!
2 yndige unge damer kom ind og delte snaps ud til det glade publikum, mens Scott fra Dawn Of Demise joinede bandet på scenen, for at synge med på omkvædet, i hvad der godt kunne lyde som en eller anden særlig Silkeborg version.

Undervejs fik vi også 2 nye numre og en strømafbrydelse hvor Morten Larsen på trommer måtte stå for underholdningen. Det hele sluttede af med titelnummeret fra det seneste album “Redneck Is The New Black”! Så selv om lyden ikke var med John Doe, så leverede de på show og underholdning!

 


Artillery

Artillery på Skråen. Foto: Martin Horn Pedersen

Artillery på Skråen. Foto: Martin Horn Pedersen

Så var det blevet tid til en genganger fra sidste år, nemlig Artillery. De danske thrash legender!
Lyden virkede til at være kommet på plads og manden i front, Michael Bastholm Dahl, viste ligesom sidste år, at hans vokal går smukt igennem i Skråen.
Bandet gav os den velkendte melodiske thrash lyd, med en meget energisk frontmand, der showet igennem gjorde sit for at få gang i publikum undervejs.
Der var ikke noget at sætte på levering af musikken. Bandet er yderst velspillet og skabte en fest hos publikum. Ligesom tidligere hos 9000 John Doe, havde Artillery også valgt at medbringe 2 nye numre til os denne aften. Numre der holder den klassiske Artillery stil. Det havde nu også været en smule  overraskende, hvis de havde ændret på den formel efter alle disse år. Personlig var 55 minutter dog lige lang tid nok, da bandets numre, på trods af at være gode og solide melodiske thrashnumre, også er meget ens. Men den varer der var forventet blev leveret og publikum så ud til at nyde den og så er det jo altid en fornøjelse at se, når de gamle drenge stadig kan spille i et tempo mange unge kun kan være misundelige på.

 

 

Dawn of demise

Dawn Of Demise på Skråen. Foto: Martin Horn Pedersen

Dawn Of Demise på Skråen. Foto: Martin Horn Pedersen

Aftenens sidste, og dermed dette års hovednavn, var dødmetal bandet fra Silkeborg Dawn Of Demise. Ført an af brødrene Scott- og Bjørn Jensen.
Bandet spiller tung dødsmetal. De spiller det godt, og de spiller det på samme måde hver gang. Det skal ikke ses  negativt, men mere at man ligesom med Artillery, får et meget klart og rent produkt. Sangene har dog en helt anden variation her, dog uden at på noget tidspunkt kommer væk fra den tunge dødsmetal.
Det som gør at et Dawn Of Demise show altid er lige 10 % sjovere end lignende bands, er at frontmand Scott taler med en så tung midtjysk accent, at ingen andre på nogen som helst måde kan komme i nærheden af det. Det giver en dejlig løs stemning mellem den tunge metal, hvor det hele toppede under nummeret “Juggernaut” , med en sal der gik helt amok!

Efter showet gik turen traditionen tro mod Rock Cafeen, hvor bands og publikum holdt efterfest sammen. På trods af lidt lyd problemer undervejs må VinterMetal atter siges at være en succes. Tidsplanen blev næste holdt 100 % og barerne kørte uden problemer. Så det var en fornøjelse. Det eneste man kan håbe på er, at der måske kommer 100 mennesker mere til Aalborg næste år.