24216
Så er det snart tid til at den årlige filmfestival CPH:DOX sparkes igang!

Fra d 5-15 november er der dømt lækre film i alle mulige afskygninger i København. Vi har taget et kig på de film der kunne være relevante for jer kære læsere!


Dark Star – HR Giger’s World

Manden bag Alien og Triptykon’s coverart! Alle metallere MÅ simpelthen elske HR Giger!

H.R. Giger dyrkes med en næsten religiøs ærbødighed af sine fans for sine gotiske og futuristiske mareridtsvisioner. Han var samtidig kendt som en notorisk privat mand, der næsten aldrig gav interviews. Men her inviterer han os langt ind i sin verden med et væld af anekdoter og fortællinger fra sit liv – og helt ind i sit hus, hvor stort set hele filmen er optaget og hvor alle væggene er malet sorte! I allerførste scene tager han et ægte menneskekranie ned fra en hylde. ‘Det er det ældste i min samling. Jeg fik det af min far, da jeg var seks år.’ Så er tonen ligesom slået an.

Dato  Tid   Sted
Tor. 05/11  21:30   Cinemateket
Lør. 07/11  22:30   Cinemateket
Lør. 14/11  21:45   Cinemateket

Links til billetter


Monsterman

Man enten elsker eller hader Lordi. Eller slet og ret bare elske at hade Lordi!

Der var ikke et eneste menneske på det europæiske kontinent, der ikke sad fast klæbet til skærmen, da finske Lordi vandt Melodi Grand Prix i 2006. Klædt i groteske kostumer som taget ud af en B-film fra 80’erne sendte det fem mand høje band et solidt knytnævneslag i ansigtet på den gode smag og ændrede for altid den ellers så konservative sangkonkurrence. Pludselig var puddelrock og monstermakeup acceptabelt igen – om end for en meget kort stund! For ti år efter den kortlivede succes har forsanger i Lordi, Tomi Putaansuu (også kendt som Mr. Lordi), knap nok råd til at fodre sin tamme pythonslange. Lordis tema-restaurant må lukke, pladesalget er styrtdykket og Tomis drøm om international succes med det band, der for ham selv er en livsdrøm og for alle andre et humoristisk freakshow, er en daglig kamp. ‘Monsterman’ følger Tomi’s brave kamp mod Lordis dalende succes og for at deltage i den finske version af ‘All Stars’, og ikke mindst kampen om at komme ned af en vindeltrappe i halv meter høje støvler.

Dato   Tid   Sted
Man. 09/11  19:00   Absalon
  Mød instruktøren. 
Lør. 14/11  21:30   Nordisk Film Palads
Tir. 17/11  19:00   DOX:ON:TOUR Korsør Biograf Teater

Links til billetter


The Ecstasy of Wilko Johnson

Wilko Johnson udlever punkernes gamle ‘no future’-slogan uden at ville det og med en livslysten galgenhumor. Wilko er guitarist i det britiske rockband Dr. Feelgood – og så skal han snart dø. Han er syg, en tumor er ved at sætte en ende på hans liv. Men når man ikke har en fremtid, er man fri til at leve i nuet, og det gør den karismatiske Johnson lige til det sidste! Hans måske sidste dage er et ekspressionistisk og filosofisk hjernetrip, hvor ærkebritisk rock n’ roll møder en psykedelisk horrorfilm, der kunne være signeret af Ingmar Bergman. For selvom han har tabt skakspillet med døden er den karismatiske og dybt sympatiske Wilko en mand, der lever hvert øjeblik til det yderste imens han arbejder på at arrangere sit livs sidste koncert. Når Wilko går på scenen med bandet Dr. Feelgood bliver der flænset toner på guitaren, vrikket hofter og jubelråbt fra publikum. Den engelske filmskaber Julien Temple har siden 70’erne skabt film om og med den engelske rockscenes mest ikoniske navne, men er denne gang gået ‘all in’ i en ekstatisk og vital hyldest til livet. Og til rock n’ roll.

Dato   Tid   Sted
Man. 09/11   17:00   Vester Vov Vov
Fre. 13/11   19:00   Nordisk Film Palads

Links til billetter

Danny Says

På speed som 10-årig. Indskrevet på universitet i en alder af 15. Og som ung mand manager for bands som Velvet Underground, Modern Lovers, Ramones og Iggy & the Stooges. Danny Fields var en sand tornado i 60’ernes og 70’ernes New York, hvor han samlede byens bedste bands (og største freaks) omkring sig i en stormsky af sex, drugs og revolutionerende rock n’ roll. Og så kan han fortælle en historie, så ens ører er ved at falde af! Hvis punken er død i dag, er det i hvert fald ikke Danny Fields’ skyld, for uden ham var den aldrig blevet født. Mød manden, der fik Lou Reed til at udbryde, at ‘det her er det bedste, jeg nogensinde har hørt,’ da han første gang spillede The Ramones for ham. Manden, der så solen stå op på syre med Patti Smith. Og en mand, der er en vaskeægte enmandshær og et stykke levende musikhistorie, som her deler de aller-allerbedste af sine tusindvis af spraglede anekdoter fra dengang, hvor rockmusik stadig var farlig.

Dato   Tid   Sted
Fre. 06/11   21:30   Cinemateket
Tir. 10/11   21:15   Vester Vov Vov

Links til billetter

God fornøjelse til CPH:DOX 2015!