dreamtheaterProg-metal legenderne spiller i noget usædvanlige rammer, når der er sidde-koncert i DR Koncerthuset til marts

I begyndelsen af 2016 udkommer Dream Theaters 13. album, ‘The Astonishing’, og herefter drager kvintetten ud på en helt speciel turné. Speciel, fordi den afvikles foran siddende publikummer, i koncertsale hele Europa over, herunder i DR Koncerthuset.

Dream Theater vil her opføre hele ‘The Astonishing’, der bliver udspil nummer tre, efter at bandstifter og trommeslager, Mike Portnoy, i 2011 forlod gruppen. Han blev lynhurtigt erstattet af den ekvilibristiske afløser, Mike Mangini.

Der er endnu ikke lækket nogen toner fra ‘The Astonishing’, men af bandets hjemmeside fremgår det, at der bliver tale om endnu et ambitiøst konceptværk i flere akter, med gennemgående karakterer og et – til anledningen – skabt univers.

Dream Theaters rødder går tilbage til midt-80’erne, hvor de tre musikkonservatorie-studerende, John Petrucci, John Myung og Mike Portnoy, mødtes om en fælles interesse for den progressive rock; Pink Floyd, Yes, Rush, etc.

Siden de tidlige 90’ere har kvintetten ført an i prog-metal-genren, især takket være 1992-hovedværket, ‘Images and Words’. Gennem de seneste to årtier er det blevet til talrige verdensturnéer, hvor Dream Theater har givet flere udsolgte koncerter i Danmark.

 

Link til event:
https://www.facebook.com/events/1517257345253190/

Billetsalget starter 25/11 kl 10:00 via Billetlugen.dk