10802085_10153321365993765_7976904315001262202_nPå torsdag tager Aleg-One og Martin Horn Pedersen bussen til Meerhout i Belgien og får to dage i punk-og hardcorehimlen! Festival Groezrock finder nemlig sted, og vi har samlet hver vores Top 5 over de bands vi glæder os mest til! Listerne er i tilfældig rækkefølge.

Martins Top 5:

RefusedDustinRabinRefused
Så er Refused tilbage igen! De har fået æren af lukke Groezrock og det er helt sikkert noget af det jeg ser mest frem til ved Groezrock. Refused er ikke et band som ofte bliver sat på her hjemme, selvom “New Noise” og “Summerholidays vs. Punkroutine” rammer playlisten i ny og næ, så nej, grunden til jeg glæder mig til gense de svenske hardcore legender skyldes deres fantastik liveshow! Frontmanden Dennis Lyxzén er meget højt på listen over mine ynglings frontmænd. på trods af jeg kun har set ham på Roskilde Festival i 2012 – og efter der troede jeg aldrig skulle se ham med Refused igen. Så at få lov at se ham indtage scenen og levere et show med resten af bandet, foran hvad må forventes at blive tæt på det perfekte publikum, er kun noget jeg kan glæde mig til.

 

 

THE HELL
YOU DICK! Det bliver dumt, sjovt, mere dumt og mest af alt dumt! Hvis nogen besøgt Blastbeast Metalcamp under Roskilde Festival 2014, kan man ikke være i tvivl som den sang vi hørt mest var THE HELL – Everybody Dies! Så at få lov se dem sammen med Aleg-One og vores ven Mads, der også boede i lejren, kan kun blive en fest! Det bliver ikke den bedste koncert på Groezrock, men jeg forventer at det bliver den sjoveste og dummeste! Jeg glæder mig til at råbe EVERYDOBY DIES af de andre for derefter hoppe ind i pitten og få tæsk!

 

 

Comeback-Kid-PromoComeback kid
Imens Refused ikke fylder meget på playlisten herhjemme, så har Comeback Kid fyldt utroligt meget. De har i min bog fundet den noget nær perfekt opskrift på melodisk hardcore. Melodien man bliver fanget af, der kan råbes med og alt sammen uden der på nogen måde er givet afkast på alt det andet som gør hardcore skønt! Jeg så dem på Voxhall i November 2014 med Aleg-One, og der blev det bare bevist for mig, at de også live har hvad der skal til. Dengang var vi dog meget få, så jeg glæder mig til at få lov til at opleve dem på en scene, hvor der er det publikum de fortjener. Derved kan man nok også forvente et par procent ekstra fra bandet, og på den måde bliver det nemt noget der kan blive festivallens bedste koncert.

 

Bane
Selvom Bane har været på scenen i mange år, er det først med deres seneste og desværre sidste album, at jeg har opdaget dem. Jeg får på mange måder samme følese som når jeg høre Comeback Kid, bare på en lidt mere smadret måde. Ud fra hvad jeg har kunne læst på nettet, skulle Bane været et godt liveband, og da de som sagt har udsendt hvad de har sagt er deres sidste studiealbum, er der nok hellere ikke mange andre muligheder for at få lov se dem igen. Derfor skal den mulighed helt sikkert udnyttes på Groezrock!

 

Pennywise
Et af årets store punkrock navne på Groezrock. Jeg glæder mig også til at se Social Distortion, men dem har jeg set på Roskilde Festival, lige som jeg også glæder mig til de svenske gutter i Millencolin, men de kommer forbi Danmark når de spiller på Danmarks Grimmeste Festival. Det bliver første gang jeg få lov se Pennywise, som bestemt har været med til forme genren de sidste 30år. De har aldrig fået samme mainstream succes som deres kollegaer i fx The Offspring, Bad Religion eller NOFX, hvilket nok kan forklares med at de ”glemte” at lave hittet, og de har valgt at holde numrene mere punk og rå end de andre. Så det bliver ingen sing-a-long koncert for mainstream-masserne, men derimod et punkrock show med ekstra tryk på punk. Det kan kun blive godt!

 

Aleg-Ones Top 5

Hell2The Hell
YOU DICK! Det kan ikke siges nok! Det er bandana, solbriller, t-shirt med burgerprint og tekster om at alle dør og hvordan de foretrækker pikke fordi alle haters er nogle cunts. The Hell er på ingen tid blevet hardcoreverdens største kult-sensation, og som det kan ses på Martin’s top 5, så er vi rystende enige om at The Hell’s show absolut ikke må misses! Deres show på Copenhell 2014 viste at potentialet til hardcore-festen er der, men at de nok bare skulle have lidt tid. Det har de fået. Og nu spiller de på en festival kun med punk og hardcore. Bring it on!
Find os pissestive i pitten. Vi kan ikke garantere for kvaliteten af anmeldelsen eller alle andre skrevet om bands der spiller efterfølgende.

 

Trash Talk
Der blev her på falderebet skiftet et band ud i min Top 5. Ren og skær fordi at jeg for nylig oplevede Trash Talk for første gang, da de spillede support for amerikanske Madball i Amager Bio. Det var en af de mest anarkistiske og bindegale optrædener jeg har set i mit liv. Og publikum var ikke engang tæt på at være 100% med. Hvad mon der sker på Groezrock så? Jeg tør ikke tænke på det, men jeg er 110% sikker på at jeg absolut ikke må gå glip af det!!
Stilen er hardcore punk, numrene varer sjældent over 1:30 minut og hvis bandet bruger mere end 50% af spilletiden på scenen så bliver jeg skuffet. Bring it on!

 

Cancer-Bats-2015Cancer bats
Et af verdens bedste livebands. Canadiske Cancer Bats er en personlig favorit, og med deres noget nær perfekte koncert i Pumpehuset for nylig in mente, så er det klart at deres koncert på Groezrock også er noget at se frem til! Deres nyeste plade ”Searching For Zero” er dog ikke en plade der satte sig fast LIGE med det samme, men efter at have set numrene blive fremført live er der ingen tvivl om kvaliteten i dette udspil. Der skal skråles med på ”Lucifer’s Rocking Chair”, ”Hail Destroyer”, ”Sabotage”, ”True Zero” og sparepengene skal (atter) bruges nede i merch-boden, hvor man er sikker på bandet tager imod en med en high five.
Cancer Bats ejer enhver scene de spiller på. Og Groezrock bliver ingen undtagelse. Det bliver episk!

 

While She Sleeps
Selvom de ikke gjorde den bedste figur af sig selv sidst de spillede i Pumpehuset, så er britiske While She Sleeps stadig et af de bedste nye bands inden for metalcore, og en normal dag for While She Sleeps er stadig milevidt over standarden for bands i deres genre.
Det hjælper også meget på det at deres seneste skive ”Brainwashed” allerede nu stort set er sikret som en kandidat til en af årets aller bedste udgivelser – ren og skær kvalitet!
While She Sleeps bliver en god singalong-koncert med bøllekor og breakdowns!

 

Turnstile
Et af de mere eksotiske og nye navne på denne top-liste er amerikanske Turnstile. Deres fusion af 90’er funk-rock, hardcore punk og hiphop (ja!) er på alle måder beundringsværdig og fungerer som et kærkomment friskt pust i en genre der til tider godt kan være meget indespist og som sidder fast i sine normer.
Deres seneste skive ”Non-Stop Feeling” føles allerede som en greatest hits, og de 30 min de får at spille i skal nok blive en opløftende, speciel og ikke mindst pisse fed oplevelse!