CopenhellAlt imens vi danskere nærmest har ubehageligt travlt med at skyde Copenhell’s program for i år i sænk, står det helt anderledes til i forhold til det internationale publikum.

Det kræver ikke mange klik med musen, når man surfer lidt rundt på diverse sociale medier før de første kommentarer fra det udenlandske publikum skyder op om årets program.

For ca 20 timer siden delte Ghost Copenhell’s plakat på deres facebook side. Siden er plakaten blevet liket af over 1700 og delt 180 gange.

Går man endvidere ned i kommentarfeltet er reaktionen klar. De positive tilbagemeldinger blandt det internationale publikum er ikke til at tage fejl af. Copenhell har et fedt program!

Her kommer et lille udpluk og af de forskellige kommentarer, som Ghost’s deling af plakaten førte med sig. De er taget fra den øverste del af kommentarfeltet, stort set i rækkefølge:

Kilde

Hunter Greer skriver: Mikael Kosmou you HAVE to go, this is amazing”, 
Tracy Eastridge: “Wish it would come to DC area ,US. …”
Tim Lanning: Whoa Primus & Ghost on the same bill? You lucky fuckers!”
Michelle Jeffries: “Tim Lanning, Agreed! Seen both separately but together in one event?! I couldn’t handle it. I’d die from happiness.”
Andrew Bryant: “I seen ghost once at a stone sour show and they were awesome…..Ghost, Gojira and slipknot would be even better!”
Jordan Lozeau: This is a pretty killer lineup. I would love to see GHOST”
Michelle Jeffries: Ghost, Primus, body count and Slipknot?!?”

Caleb Snyder: Ian Fuchs why don’t we live in Denmark??”
Eddie Mangini:” Slipknot and ghost what the hell my life is not complete if I don’t go”
William Bryant: “Damn that’s a tasty lineup”
Dave Tabor: “Ummmm. Steve, do you have a passport? I don’t know if I’ll ever have the chance to see primes and bloodbath on the same bill.”
Trey Livingston: Andrew Thompson I also got you tickets for this. See you in Denmark!
Megan Lahey: ! that line up! <3

Mest rammende er dog William Brinkley’s kommentar:

 God I wish USA would have something like this”

Lige præcis dén kommentar slår hovedet på sømmet. Og det frembringer egentlig det spørgsmål jeg har forsøgt at stille mig selv gentagende gange:

Har vi fuldstændig glemt essencen af metalscenen i Danmark? Er vi i bund og grund nogle forkælede snothvalpe der får serveret et FOR stort overflødighedshorn af metaltilbud i hverdagen? Det eneste vi beder om er nogle, undskyld for mit ordvalg, fucking headliners. I den forbindelse har vi jo fuldstændig mistet jordforbindelsen i forhold til hvad en festival som Copenhell på blot 6 år egentlig rummer allerede. Et bredt udvalg indenfor hård rock og metal. Hvor er den glæde at spore?! Den er væk!

Når det internationale publikums øjne er rettet mod en festival som Copenhell er det fordi en festival som Copenhell er kvalitet. Men langt de fleste af os tager kvalitetsstemplet for givet. For 6 år siden havde vi intet.

Mit spørgsmål til os alle er derfor: Har vi glemt essensen af metalscenen i Danmark i 2015? Og tager vi for givet, at Copenhell er blevet en fast del af vores sommer?

Deltag gerne i debatten på vores Facebookside under denne artikel