EnforcerDe svenske retro speedere i Enforcer er ude med “From Beyond” og denne skive stiller sig egenligt fint i forlængelse af forgængeren “Death By Fire”. Uden dog at imponere helt vildt. 

 

Er tidlig Maiden i perioden omkring “Killers” lige dig, så er der god grund til at investere i Enforcer.

Lydmæssigt og stilistisk er det de tidlige 80ere der udgør Enforcers speed metal. Der er intet hokus pokus her. Det er retro metal for fuld udblæsning, men Enforcer gør det med et overskud og en charme, så man ikke kan andet end at blive revet med.

Der er godt med tempo og gallop metal på “From Beyond” , men alligevel formår de ikke at rive mig helt så meget med som de gjorde på forgængeren.

For hvor den helt store styrke på “Death By Fire” var den stærke sangskrivning halter det imidlertidig en smule med det på “From Beyond”. Jo længere vi kommer igennem skiven jo kedeligere og ensformig bliver den.

“From Beyond” vinder på de første tre numre “Destroyer” , “Undying Evil” et nummer der i øvrigt minder en del om Enforcers bedste “Take me Out Of this nightmare” og så titelnummeret, der med perfekte melodiske guitarharmonier i mellemstykket vinder stort!

Desværre formår Enforcer ikke at holde hovedet oprejst i de i alt 10 numre der udgør “From Beyond”, men hvor er jeg dog glad for at vi trodsalt har et band som Enforcer, der er med til at holde den melodiske metal i live. Og svenskerne gør det altså godt.

Så godt at de faktisk burde spille på Copenhell til sommer, der med undtagelse af Hammerfall er fuldstændig rippet for den melodiske og klassiske Heavy metal. Så hermed en opfordring, Jeppe!

Opsummering : Enforcer’s retro speed metal er super charmerende og vigtigt for metalscenen idag! På “From Beyond” formår de ikke at holde det interessant hele vejen igennem, men vinder dog på den første del af skiven.

Lyt specielt til: “Destroyer” , “Undying Evil” og “From Beyond”

For fans af: Iron Maiden, Judas Priest, Skull Fist

 

Enforcer – From Beyond udgives via Nuclear Blast