blues pillsSe normalt er liveudgivelser ikke det vi gør os mest i. Mest fordi det mest og ofte ikke bringer noget nyt til bandet og fordi vi i forvejen modtager så meget nyt materiale at liveudgivelser simpelthen ikke er det værd at bruge tid på at skrive om. 

 

Men nogle gange sker der altså undtagelser. Og én af disse undtagelser hedder Blues Pills. For Blues Pills ER bare et band der skal opleves live før det hele giver mere mening. Deres debut fra sidste år var rigtig fed. Men at opleve dette foretagende live er altså en helt, helt anden oplevelse.

Blues Pills sammenspil ud i det direkte syrede er så gennemført, svingende og vanvittig tight, at dette kun er noget der kan opfanges direkte fra scenen. Derfor er det oplagt for Blues Pills at udgive denne liveudgivelse, som kun kommer i et begrænset oplag på vinyl og cd. Og intet andet.

Live at Freak Valley fanger Blues Pills i deres absolut bedste øjeblik. Et øjeblik man altså ikke får på studieoptagelsen. Numre som “High Class Woman” og “Ain’t No Change” bliver begge forlænget ud i lange syrede soloer fra mesterlige Dorian Sorriaux’s sikre hånd. Læg så dertil en omgang svingende sammenspil mellem trommeslager André Kvarnström og bassist Zack Anderson.

Elin Larson synger som altid smukt og live er der en endnu mere kant og råhed i hendes mellemregister, som altså klæder den bluesede slut 60’er inspirerede syrerock rigtig godt.

Du bør invistere i denne liveudgivelse, hvis du ligesom undertegnede har oplevet bandet før og ved hvad de kan live. Det de kan live bliver fanget på glimrende vis her. Du bør også investere i denne udgivelse hvis du ikke kender til bandet i forvejen. Denne udgivelse er et langt mere brugbart produkt end studieudgivelsen, hvis du vil lære bandet rigtig at kende inden Copenhell til sommer.

Opsummering : Blues Pills er i deres rette element her. På en scene, hvor de kan syre ud og svinge til tonerne af den helt klassiske rockmusik. Det bliver næppe bedre!

Lyt specielt til: “High Class Woman” , “ Ain’t no Change” ” Devil Man” og “No Hope Left For Me”

For fans af: Hendrix, Graveyard, Zeppelin, Kadavar

 Blues Pills – Live (at Freak Valley Festival) udgives via Nuclear Blast