Ensiferum artwork6 studiealbum fra de finske folk- og viking metalmestre Ensiferum er en realitet! Bandet er klar med “One Man Army”. 

Og lad det være sagt med det samme. De fans der måske var nervøse for om Ensiferum havde mistet energien, tempoet og aggressiviteten efter udgivelsen af den forrige “Unsung Heroes” kan godt ånde lettet op. På “One Man Army” er tempoet skruet i vejret, energien er til at føle på og generelt er “One Man Army” bare mere metal end “Unsung Heroes” var. Ikke at Unsung Heroes var en dårlig udgivelse. Det var blot et mere folket og melodisk udtryk bandet ønskede med den udgivelse.

På “One Man Army” er der skruet en anelse ned for det folkede udtryk, men derimod op for metallen, de store armbevægelser, det stort anlagte kor og så altså de skarpe melodier, som er denne plades sande styrke og som Ensiferum altid har været eksperter i at eksekvere.

Der er simpelthen så mange geniale melodiske hooks på “One Man Army” som bare vokser og vokser og som med tiden udentvivl vil blive klassikere på setlisten. Hør f.eks. den episke battle basker “Axe Of Judgement” der åbner skiven på glimrende vis. Klassisk Ensiferum der omgående sender tankerne til en af undertegnedes favoritter “From Afar”.

Og så er der altså den imponerende og smukke “Cry For The Earthbound” der i bedste battle metal stil åbner med et kæmpe stort og flot opsat kor. Man kunne frygte at det ville ende ud i én stort ulækker Manowar kliché. Men Ensiferum kan gøre det fordi det musik de skriver her er så fandens velskrevet og med så mange små detaljer og idéer, at det hele giver mening i det samlede dynamiske billede. Kort sagt: De er dygtige til det de gør. Og når alt dette så bliver pakket ind i en massiv og lækker produktion kan man næsten ikke bede om mere.

Der er simpelthen ingen fillers på dette album. Hvert nummer har deres egen feeling og dynamik og det gør albummet til en spændende lytteroplevelse i sin helhed. Om du er til bombastisk battle metal, folk eller power så er “One Man Army” et album du bør have stående i din samling omgående.

De af jer der har billet til bandets koncert i Vega d. 30 marts kan godt begynde at glæde jer. Ensiferum er i storform.

Og så kunne det altså klæde Copenhell’s program at smide Ensiferum på. De er “ledige” d 18 og 20 juni!

Opsummering: Ensiferum lever op til alle de forventninger jeg havde til dem her. “One Man Army” er et helstøbt folk og vikinge metal album, der oser af rendyrket spilleglæde og tempo, med en battle og folk metal feeling der sidder lige i skabet. Det er på mange måder klassisk Ensiferum og hold da op, hvor har vi savnet det!

Lyt specielt til:
 “Axe Of Judgement”, “Heathen Horde” , “One Man Army”, “Cry Of The Earth Bound” og “Descendants, Defiance, Domination”

For fans af: Amon Amarth , Turisas, Korpiklaani, Suidakra

Ensiferum – “One Man Army” udgives via  Metal Blade Records