Black Star Riders - The Killer Instinct - ArtworkDen anden udgivelse fra rockerne i Black Star Riders går fint i tråd med forgængeren. Uden at lave det store larm fra sig. 

 

Go’ gammeldaws rock har aldrig skadet nogen. Det gør Black Star Riders andet album “The Killer Instinct” bestemt heller ikke, skønt titlen måske kunne tyde på noget andet.

Det er som forventet melodisk Classic rock, med klar inspiration fra Thin Lizzy’s irske folkinspiration. Alt er således ved det gamle. Det er super melodisk, Lizzy-veteranen Scott Gorham eksekverer nogle fine guitarriff og soloer og sanger samt sangskriver Ricky Warwick har skrevet nogle ganske ok melodier, uden det ender med at blive én stor hitparade eller nyklassikere i genren.

Hvad jeg savner på “The Killer Instinct” er at man kan høre, at dette foretagende rent faktisk ønsker at slå ihjel. Produktionen og bandets udtryk virker blottet for rockens ellers så afgørende energi, hvilket egentlig er underligt da manden bag produktionen er Nick Raskulinecz (kendt for sit arbejde med Foo Fighters, Rush, Mastodon og Alice In Chains) og på trods af enkelte musikalske lyspunkter på numre som titelnummeret “The Killer Instinct”, opturs rockeren “Finest Hour” og skivens bedste, den hårdtpumpede “Sex, Guns & Gasoline” virker “The Killer Instinct” som et forpustet album, der aldrig kommer rigtig igang.

Er man fan af Thin Lizzy vil det da være et album man bør have i sin samling, omend de klassiske Lizzy guitarharmonier er gemt en anelse væk på denne udgivelse. Men nu er Black Star Riders selvfølgelig heller ikke Thin Lizzy, men det er umuligt ikke at komme med sammenligningen, da de to bands jo musikalsk og stilistisk er fuldstændig identiske.

Er du ny med dette band så vil jeg anbefale dig at starte med forgængeren “All Hell Breaks Loose”

Opsummering:
Black Star Riders er ikke ude på at slå ihjel med “The Killer Instinct”. Albummet mangler rockens fandenivoldskhed og energi og ender som et halvflad udgivelse, hvor højdepunkterne skal findes i enkelte velskrevne numre.

Lyt specielt til: “The Killer Instinct”, “Finest Hour” og “Sex, Guns & Gasoline”

For fans af: Thin Lizzy, AC/DC,  Motörhead


Black Star Riders – “The Killer Instinct” udgives via Nuclear Blast