Orden Ogan Med “Ravenhead” er det tyske power metal band Orden Ogan klar med deres 5 udspil siden 2004. 

Orden Ogan er ikke ligesom alle andre tyske power metal bands. På flere punkter skiller de sig ud og det beviser de på “Ravenhead”. For det første er melodierne og riffsne langt mørkere end sammenlignet med f.eks. Freedom Call, Avantasia og Helloween. For det andet har bandet i Sebastian “Seeb” Levermann en vokalist, der med sin stemmeføring aldrig går helt op i den lyse highpitch frasering, men forbliver i et rent midterleje. Langt henad vejen kan Orden Ogan bedst sammenlignes med Blind Guardian, hvilket jo bestemt ikke er skidt.

Ravenhead består af i alt 11 velskrevne skærringer, hvor jeg er sikker på at kritikere af genren også godt vil kunne finde glæde og være med et stykke af vejen i hvert fald.

For naturligvis er der de klassiske power metal træk. Storslået korarbejde og store melodiske hooklines. Men Orden Ogan er så meget mere end det på “Ravenhead”. Riffsne er tungere og mørkere end hvad den tyske scene normalt ellers beriger os med og så er musikken for det meste skrevet i et, for den tyske power metal, utraditionelt midttempo så de fleste kan være med.

“Ravenhead” er power metal når det er aller bedst. Bandet formår at kombinere de klassiske power metal træk (store melodier, kor og clean vokaler), med en mørkere kant og et skud af folk metal, så det hele går op i en højere enhed. Numre som den utrolig smukke “A Reason To give” , den hårdtpumpende “Evil Lies In Every Man” , “F.E.V.E.R” og “Deaf Among The Blind” er alle numre der har potentiale til at ende som nyklassikere i genren og alle er de numre, som Blind Guardian snildt kunne have udgivet i deres storhedstid.

Flot, flot musikalsk håndværk af Orden Ogan og nå ja, så gæster Joacim Cans fra Hammerfall i øvrigt bandet på “Sorrow Is Your Tale”.

Opsummering: Power metal bliver ikke meget bedre end det her. Orden Ogan går all in på “Ravenhead”. Stor produktion, tunge riffs og stærke melodier. “Ravenhead” vinder stort som en af de bedste power metal udgivelser jeg har hørt i mange, mange år.

Lyt specielt til: “Deaf Among The The Blind” , “Evil Lies In Every Man” , “A Reason To Give” , “Ravenhead” og “F.E.V.E.R”

For fans af: Blind Guardian, Gamma Ray, Ensiferum og Wintersun.

Orden Ogan – Ravenhead udgives via AFM Records