The HyleVi lader mørket omslutte os fuldstændig, og byder en tung, røgfuld doom rock kvartet velkommen til The New Shit her i januars mulm og mørke.

The Hyle beskriver deres musik som en manifestering af grænselandet mellem eksistens og den evige non-eksistens. Okkult, filosofisk, dyster og mørk. Men også melodisk, groovet og iørefaldende.

Danmark er ved at få skabt opmærksomhed omkring dyster og sort musik. Nok har vi ikke kæmpe sletter og sneklædte bjerge til at inspirere os. Men derimod har vi en speciel evne til at se indad, og lade os synke ind i sig selv. Her er The Hyle er glimrende eksempel!

Som skudt ud af et sted mellem Electric Wizard og Saint Vitus – omend mere storladne i deres udtryk – er The Hyle et unikt bekendtskab blandt unge rock/metal bands i Danmark. Lyt blot med her på “Lucifero/Serpent King”:

 

 

 

The Hyle hylder gamle traditioner i rock og doom. Bedste eksempel på dette er at deres demo, som ligger på bandcamp, er delt op i to numre, der hver har to numre i sig. Så følelsen af at sætte en fire-numres 12″ vinyl på og lade den køre fra start til slut (inkl sideskift!) er kommet lidt tættere på den digitale verden – skønt!
Det kan også høres i den tunge, langsomme, slæbende og riffstærke musik, der er indspillet i bedste DIY stil, blandt andet med hjælp fra Troels Hjort og Adrian Dietz fra Solbrud. Her skal også lyde en stor klapsalve til producer Jens Dandanell (lydtekniker på Forbrændingen i Albertslund) der har formået at skabe et helstøbt udtryk der både har tyngde, flygtighed og storladne elementer i al desperationen.

Det går stærkt for The Hyle for tiden. Senest har de scoret sig en supporttjans for Doublestone på Forbrændingen i Albertslund d 21. februar, og snakken går lifligt i undergrundskrogene om, at dette band absolut er et man skal holde øje med. Blandt andet har det prestigefyldte amerikanske webzine Cvlt Nation kåret The Hyle’s demo som den 2. bedste demo i 2014, kun overgået af ligeså danske Serpents Lair (læs HER).

Vi glæder os utrolig meget til at se hvad The Hyle har at byde på i 2015 og hvor langt det kan tage dem. Og så glæder vi os ustyrligt meget til at lade deres terapeutiske toner omslutte os til The New Shit Showcase Vol III! Det bliver tungt, slæbende, storladent og smukt.

Link:

Facebook.com/TheHyleBand

TheHyle.Bandcamp.com