Machne Head. Foto: Alexander Kolby

Machne Head. Foto: Alexander Kolby

Machine Head er efterhånden blevet bandet der forener fadølsdanmark med metalkulturen. Det kan der både komme gode og dårlige ting ud af.

For selvom det er skønt at et metalband kan sælge Store Vega ud, så bliver man sgu lidt træt af mentaliteten blandt folk, når det hele ender med fadøl og ”SHÅLÅLÅ” skrål. For ja, Machine Head var i byen. Det var lørdag. Folk skulle være fulde! Og jo jo, undertegnede fik også en god skid på ude foran spillestedet, godt hjulpet på vej af Søren Weiss’ medbragte ”Hell’s Fury” bourbon, der mest af alt smagte af koncentreret kanelsnegl på 30%. Men effektiv, det var den sgu. Så festen kunne bare komme an!

Men nok om dét! Det var jo trods alt musikken som VI var kommet for! Og hvis der er noget Machine Head heldigvis er kendt for, så er det at spille fedt og MEGET højt! Derfor skuffede det også fælt, at man igennem hele koncerten næsten kunne føre en samtale på normalt niveau – selv næsten helt oppe foran scenen. Hvad fanden foregår der, Vega?? Også mystisk, fordi lydbilledet var skam fin nok. Så det var vel kun en enkelt knap der lige skulle skrues på for at få det op i acceptabelt niveau? Dette var desværre også med til at hele første halvdel af koncerten føltes utroligt flad og intetsigende.

Machne Head. Foto: Alexander Kolby

Machne Head. Foto: Alexander Kolby

Først i anden halvdel af showet, da ”Davidian”, ”Aestetics Of Hate”, den nye ”Killers & Kings” og ”Darkness Within” blev spillet, begyndtes det at føle som en koncert der er Machine Head værdig! Desværre (igen) for især sidstnævnte, gik der endnu en gang lidt for meget pølle i den. Robb Flynn starter med at holde en tåkrummende pinlig tale om hvor vigtigt det er at spille musik på rigtige instrumenter og så videre i den vanlige tough-guy metal-ånd. Øv. Faktisk, det eneste deciderede kloge han sagde under koncerten var da han bad mig om at slukke min telefon (men skulle jo have billeder!!). ”Darkness Within” bliver dog spillet virkelig fantastisk fra scenen, publikum derimod havde dog mere travlt med at skynde sig ud og hente fadøl under den smukke akustiske intro, og så skynde sig skvulpende tilbage, da elguitaren blev skruet op igen. Og at den smukke outro så efter nummeret er slut, bliver sunget af Vega’s helt eget stadion fodbold-kor med tramp i gulvet og det hele, er endnu mere akavet at være vidne til. Jeg er måske bare i realiteten ved at blive ædru nu?

Måske har jeg oplevet for mange koncerter til at sætte pris på Machine Head mere. Eller også har mentaliteten omkring dem bare ændret sig? For man kan jo ikke klandre dem for at spille dårligt. Publikum nød det også og gav den fuld spade. Og bortset fra lydniveauet koncerten igennem, der jordede en stor del af koncerten, så er der rent objektivt ikke så mange fingre at sætte på det resterende. Jeg er måske bare blevet træt?

7-penta