Impalers“Prepare For War” er titlen på den kommende EP med de danske thrashere i Impalers. Vi fik en snak med sanger/guitarist Søren Crawack om alt mellem himmel og jord – og også lidt om den nye EP.

 

Nå Søren. Hvordan står det så til i Camp Impalers for tiden?

Det går forrygende! Der er lidt lavt på gigs her i efteråret/vinter, men det betyder bestemt ikke, at vi ikke har noget at lave. Med de kommende udgivelser lurende i horisonten er der masser af arbejde at gå til.

Ja i er snart klar med ny udgivelse. Denne gang en EP “Prepare For War”. Hvorfor skulle det lige være en EP og ikke en fuldlængde i første omgang?

Den fuldlængde plade er absolut fokuspunktet, det skal folk ikke være i tvivl om. Men vi var meget sikre i vores materiale, inden vi gik i studiet, og vi havde booket masser af tid. Så vi besluttede os for at indspille et par numre yderligere med det formål at udgive den op til den egentlige plades udgivelse. EP’en var i lang tid kendt internt som en ”udvidet single”, og det er også mest sådan, den skal ses. Den giver os også mulighed for at skabe lidt mere buzz omkring fuldlængden, så det gav masser af mening at lave den.

I har valgt at lave et covernummer af Motorhead’s “The Hammer” til “Prepare For War”. Hvorfor lige dét nummer og hvad betyder Motorhead for jer?

Motörhead betyder enormt meget for Impalers. Især Thomas er ubestridt den største Motörhead fan, jeg nogensinde har mødt. De spiller metal, men ofte med en meget punket energi. Det går lige i løgene på mig. The Hammer er et glimrende eksempel på netop det. Vi havde forskellige sange oppe og vende mht hvilken sang, der skulle med. Både Iron Fist og Bomber blev nævnt, og så har vi jo også spillet Orgasmatron et par gange live. Vi blev dog alle enige om, at The Hammer var det fedeste valg, da det også er et lidt mere utraditionelt nummer at lave et cover af.

Jeg har set, at I har hevet Lasse fra Essence ind som gæst på “Prepare For War”. Fortæl lidt om den idé og oplevelse.

Da vi blev enige om, at titelnummeret på EP’en skulle være Prepare For War, synes vi ikke, at det bare skulle være den samme udgave, som der er på selve albummet. Det vil give mere mening for folk at købe EP’en, hvis der var forskel på de to. Vi har længe haft et stærkt venskab med drengene i Essence, og vi så derfor vores snit til at lave noget med dem. Lasse var frisk på at synge lidt, og vi inviterede derfor fyrene med ind i studiet. Så kunne vi nemlig lave gangshouts og indspille Lasses vokal på samme tid. Dét er effektivisering, folkens. Samtidig var et par lokale fyre forbi og hænge ud, plus en fotograf. Så der var godt pakket. Det var en fantastisk sjov dag med masser af gak og løjer. Lasse gjorde et fantastisk stykke arbejde, og vi er enormt glade for resultatet. Faktisk så glade, at vi har indspillet en musikvideo til netop dén udgave. Det vil sige, at den video af sangen, der kommer på YouTube, altså er EP versionen. Til det fandt vi en skummel lagerhal i Fredericia. Det var også noget af en oplevelse.

Udover EP’en kan jeg forstå, at den næste fuldlængde allerede er indspillet. Hvad kan vi forvente af denne og hvornår kan vi regne med en udgivelse?

Man kan forvente en plade, der på næsten alle områder er en forbedring i forhold til den forrige. Rent dynamisk er der kommet mere bredde på. Det går stadig møghamrende hurtigt, ja nogen steder faktisk meget hurtigere, men vi har også sænket farten på enkelte numre. På første plade skrev jeg selv over 90% af alt musikken, og det har derfor været interessant at få Thomas og Kenneth med i bandet. I denne omgang har alle medlemmer faktisk været med ind over på en eller anden måde, og især Thomas har virkelig bidraget til Impalers’ lyd. Han har fundet på riffs, som jeg aldrig selv ville kunne finde på. Det har været en spændende process at blande de to. Overall vil jeg kalde pladen lidt mere melodisk end den forrige, men når man lytter til den, vil man forstå, at det bestemt ikke er negativt ment. Lige på nuværende tidspunkt håber vi på en udgivelse omkring midten af marts eller begyndelsen af april. Det er lidt usikkert, da de sidste brikker lige skal falde på plads først.

Hvor står Impalers nu rent musikalsk i forhold til jeres debut?

Vi står et fantastisk sted, synes jeg. På første plade var følelsen, at vi skulle bare cementere, at vi spiller THRASH. Der skulle absolut ikke være nogen dikkedarer der. Følelsen holder naturligvis tildels stadig ved. Vi er et thrash metal band og vil altid være det. Men som sagt har de nye input fra fx Thomas gjort, at vi har prøvet lidt mere af inden for thrash rammerne. Det har givet os lidt mere frihed end bare at skulle spille hurtigere end Sodom. Jeg føler derfor, at vi kan gøre lige, hvad vi overhovedet har lyst til. Thrash er en meget åben genre, hvis man vil det. Det materiale, vi skriver lige for tiden, er dog ekstremt hårdt. Hårdere end noget, vi endnu har lavet, så det er måske lidt selvmodsigende. Men følelsen af, at vi sagtens kan spille langsomt engang i mellem, hvis vi vil, den er der stadig. Det er det, som dette album har givet os, og det er befriende.

Meget er sket siden udgav jeres debut. Bl.a. koncerter på Copenhell og som support for Machine Head. Hvor står i som band nu? Er disse koncerterfaringer noget I har kunnet bruge i forbindelse med den kreative proces på den kommende EP/album? Hvordan i så fald?

Live synes jeg, vi står rigtig stærkt. Vi er efterhånden langt om længe ved at have fundet ud af, hvordan vi fungerer som liveband. Impalers trives live. Hele årsagen til vi laver, det vi gør, er for at spille live og se folks reaktion på vores musik. Det er klart, det påvirker ens sangskrivning. Som liveband burde det gøre det. Når vi skriver nyt musik, er der en konstant vurdering, om det virker live. Det er det, vi snakker allermest om, når vi laver nye numre. Der skal være stykker, hvor folk kan moshe, stykker hvor folk kan headbange, stykker hvor folk kan synge med, osv. Alle de her ting bliver overvejet i sangskrivningsprocessen. Det er overvejelser, der er et direkte resultat af vores liveerfaring. Vi ved efterhånden, hvad der får løgene til at blive tunge hos vores publikum, og det skal vi have fat i i hver eneste sang. Hvad er pointen ellers?

Har du/I nogle fede historier/anekdoter fra disse koncerter, som I kunne have lyst til at dele med vores læsere? (alt er tilladt ;) )

Vi kan meget godt lide at smadre ting i hvert fald. Det startede til Copenhell, hvor der blev smidt en CD afspiller op på scenen med tilråbene ”smadr den, smadr den!”. Det gjorde vi så, til stor jubel. Senest tog jeg min gamle bærbare computer med til en koncert i København, som jeg har skrevet hele vores første album på og det meste af den nye. Det var et meget følsomt øjeblik for mig, så den skulle naturligvis have en værdig død. Publikum fik den smadret fuldstændig tåbeligt meget. En fyr fik endda skåret sin hånd op, så der var blod overalt. Vildt fedt. Der er masser af andre saftige anekdoter fra undertegnede, som er resultatet af for meget (læs: passende) alkohol. Det inkluderer både teabagging af Essence’ merchandise til When Copenhell Freezes Over, deltagelse i et lesbisk bryllup i København og forbruget af samtlige merchandise penge i baren til Royal Metal. Den sidste griner jeg nok lidt mere af end de andre.

Vi glæder os til at høre meget, meget mere fra jer snart!
Det er godt. Det kommer I også til!