En off-date koncert med The Ghost Inside og solid support, skulle vise sig at være en glimrende måde at tilbringe til torsdag aften på!

Secrets
Første navn på plakaten var amerikanske Secrets. Dette band er signet på selskabet Rise Records, og for folk der kender dette label, så kommer det nok ikke som en overraskelse hvilken slags musik vi har med at gøre her. Det er en meget ufarlig version af metalcore vi har med at gøre her, fyldt med clean omkvæd, følsomme passager og (forsøg på) tunge breakdowns.
Bandet spiller som sådan fint nok, og der er da også godt gang i den oppe foran scenen. Men jeg er på ingen måde overbevist om dette band. Det er som om de næsten er for søde. Og selv når de prøver at være aggressive, så virker det aller mest som at se en hundehvalp prøve at knurre og være farlig.
Alt i alt er det dog en fin optræden, der ikke rører synderligt meget i mig.
5-penta

 

 

Road To manilaRoad To Manila
Up next er et af Danmarks aller mest lovende navne inden for melodisk hardcore – Road To Manila fra Fredericia. Og den får heller ikke for lidt her! Genremæssigt giver det rigtig god mening at sætte dem på samme plakat som The Ghost Inside, fordi de trækker nemlig godt både på melodier og på den klassiske hardcore der pumper godt derud af!
De formåede også at holde godt gang i publikum, der både sang med oppe foran og moshede godt til de tunge passager. Bandet leverede en energisk optræden, der ikke blev alt for koreograferet, som deres ligemænd i Scarred By Beauty godt kan have det med at gøre. Men ligesom deres ligemænd, så ligger deres musik og udtryk sig meget derhen af – uden at være lige så personligt og gennemført, så jeg kunne ikke lade være med at tænke i de baner under det meste af koncerten.
Specielt var det numrene fra ”Home” EP’en der fungerede rigtig godt, og det var også nummeret ”Faults” der fik lov til at afslutte sættet til store klapsalver og energi up front. Sådan!
7-penta

 

 

Crown The EmpireCrown The Empire
Off-date koncert betyder at hovednavnet det er på tour med har fridag og supportnavnene spiller koncert selv. I dette tilfælde var det Asking Alexandria som skulle sove længe. Men et andet band der åbenbart også værdsatte sin fridag til det fuldeste, var Crown The Empire, der ellers var sat til at skulle spille i aften. Uden varsel valgte de dog ikke at gå på scenen. Om det var pga. Sygdom/træthed, at de ikke gad, at spillestedet var for lille for deres egoer, det er ikke til at sige. Men når de ikke engang gider aflyse officielt og derfor samtidig skuffer deres fans som var kommer for at se dem (og nogle havde købt billet udelukket på grund af dem!), så fortjener man absolut ingen respekt! Og derfor så skal de vel stadig anmeldes!? Så stort tillykke til Crown The Empire for at have trukket den dårligste karakter på siden nogensinde. 0 stjerner for både at udvise ekstremt dårlig stil, flabethed og for slet ikke at gå på scenen, på trods af det eneste de skulle gøre var at træde op på scenen og spille i 30 minutter.
0-penta-150x33

 

 

The Ghost InsideThe Ghost Inside
The Ghost Inside fra Los Angeles, Californien er ikke et uvant band herhjemme! Sidst de gæstede Danmark var da de sidste år spillede på Templet i Lyngby sammen med bl.a. Deez Nuts. En koncert der stadig rygtes som en af de helt store man er gået glip af hvis man ikke var der. Legenden skulle nu få lov til at vise sig igen på Beta!
Der gik dog heller ikke længe før salen var propfyldt med energi og god stemning. Folk sked sgu hul i at det var hverdag dagen efter, og den fik alt hvad arme og ben kunne trække i pitten!
Det var primært albummet ”Get What You Give” vi fik serveret numre fra, heriblandt ”Dark Horse”, ”Outlive”, ”White Light” og ”The Great Unknown”.
Bandet virkede også godt på og i god kontakt med deres meget glade fans oppe foran og rundt omkring i salen., der praktisk talt gyngede fra start til slut!
Og som en lille gave fik vi også nummeret ”Dear Youth” der, efter bandets eget udsagn, var første gang de spillede det. Fedt!
Koncerten sluttede af på sædvanlig vis med nummeret ”Engine 45”, der fik stedet til at gynge så meget af lyset gik ud på scenen. Lidt af en bedrift i sig selv! Så tak til The Ghost Inside for at vise af torsdagen absolut bør tænkes som en forlængelse af weekenden.
8-penta