Crobot - Something Supernatural - ArtworkKan man få FOR meget ny stoner/retro rock på én gang?  Er der snart plads til flere nye fremadstormende bands i denne, efterhånden voldspillede genre? Nu er i hvert fald seneste skud på retro stammen, Crobot, på gaden med deres debut.

“Something Supernatural” er titlen på amerikanske Crobot nyeste udspil. En udgivelse der i bund og grund ikke har meget nyt at byde ind med, i den i forvejen gigantiske stime af bands, der i dag forsøger at lyde som Led Zeppelin gjorde i start 70’erne.

Man vil snart kunne samle en hel festival med nye navne der alle har 70’erne som udgangspunkt. Navne som Rival Sons, Kadavar, The Vintage Caravan, Scorpion Child, Graveyard, Blues Pills og ja endnu flere stiller sig i kø.

Og hvad kan Crobot så byde ind med i den sammenhæng? Udover at have skrevet et par ganske habile skærringer, som “La Mano de Lucifer”, den herligt svingende “Chupacabra” og den egentlig ganske flotte og melodistærke lukker “Queen Of The Light”, så fanger “Something Supernatural” mig simpelthen ikke på samme måde som eksempelvis Blues Pills eller The Vintage Caravans debut gjorde på samme måde.

Hos Crobot har man hørt det hele før og bedre… Måske er det simpelthen bare et ubarmhjertigt job, at komme på gaden med en udgivelse, der simpelthen lyder som alle andre gør i dag. Konkurrencen er stor og her falder Crobot på nogle punkter simpelthen igennem. Jovist er bandet tungere i deres lyd end feks. Blues Pills. Her appellere Crobot nu engang mere til fans af doom og tung stoner end til fans af syrerock. Men det er ikke nødvendigvis et plus.

Produktionen på “Something Supernatural” er som den skal være i en genre som denne. Skrabet og rå, men alligevel tungt og massivt og så vinder Crobot flere steder med deres inkorporering af elektroniske virkemidler i flere af numrene.

OPSUMMERING:
Amarikanske Crobot er endnu et band i rækken af nyere bands, der henter inspiration i 70’ernes tunge rock, hvor det solide guitariff og de stærke melodier skal være i fokus. Her formår Crobot kun i glimt at vise momentum og bringer samtidig intet nyt til den efterhånden voldspillede retro rock scene vi har i dag.

FOR FANS AF:
Scorpion Child, Orchid, Graveyard, Led Zeppelin og Black Sabbath

LYT SPECIELT TIL:
“La Mano de Lucifer” , “Chupacabra” og “Queen Of The Light”

LINKS TIL BANDET:
Facebook-side

 Crobot – Something Supernatural udgives via Nuclear Blast