Maiden United, High Voltage. Photo: Weiss

Maiden United, High Voltage. Photo: Weiss

Se, normalt er coverbands i den forstand ikke noget vi beskæftiger os med her på siden. Men der er dog enkelte undtagelser. 

Og én af disse er når det gælder et band som Maiden United. For dette hollandske/engelske band med bl.a. Within Temptaion guitarist Ruud Jolie og Threshold sanger Damian Wilson i front er ikke blot endnu et Iron Maiden coverband i den uendelige række af traditionelle coverbands.

Maiden United tager lytteren med et helt nyt sted hen, uden at gå på kompromis med musikkens nerve. Det er Iron Maiden’s numre, men fortolket på en helt ny måde. For det første er det hele spillet akustisk og der er derfor ændret i de musikalske arrangementer, så det for lytteren kan være svært overhoved at høre, hvilket nummer med Maiden, der egentlig er tale om, før vokal og verselinjerne kommer på. Blasfemi? Nej faktisk ikke. For med så top professionelle musikere, som der er tale om her, så kan det altså lade sig gøre og det er med respekt for Iron Maiden’s klassiske sangskrivning. Ja selv Steve Harris har rost dette projekt!

På High Voltage denne lørdag aften var der dømt fællessang til den helt store Up The Iron guldmedalje. Nuvel fremmødet

Maiden United, High Voltage, Photo: Weiss

Maiden United, High Voltage, Photo: Weiss

kunne bestemt sagtens have været bedre, men det synes ikke at lade bandet gå på. Der var dømt hyggestemning, med et siddende band og en Damian Wilson der flere gange gik ned blandt publikum, hen i baren og generelt bare var i ét med sit publikum. Rammerne var gode til en koncert på som denne på High Voltage. Sejt og respekt til dette sted for også at kunne huse koncerter som denne!

Vi fik nye udgaver af klassikere som “Wasted Years” og “The Trooper”, hvor High Voltage’s Trooper øl med største selvfølgelighed, kom under kærlig behandling af Damian Wilson.

Jo der var så sandelig dømt lørdag’s syng-med-hygge-stemning på High Voltage. Og gudskelov for, at der også er plads til dette på scenen herhjemme.

Opsummering: 

Up The Acoustic Irons, Maiden United! I respekt for Iron Maiden, leveret af nogle formidable musikere!

8-penta