Blues Pills på Beta. Photo: Weiss

Blues Pills på Beta. Photo: Weiss

Langt om længe kom Blues Pills til Danmark. Det var uden tvivl et meget ventet besøg, på et totalt udsolgt Beta2300 til Dirty Days Of Summer’s anden dag. 

To EP’er og et enkelt album er det blevet til for de unge rockere i Blues Pills, hvis største inspirationskilde skal hentes i musikken fra slut 60’erne/start 70’erne. Der er altså tale om helt klassisk rockmusik i den tungere ende, med et strejf af soul og blues.

Bandets debutalbum har netop ramt gaden i juli, og særligt i tyskland har den vakt stor opsigt, da den allerede er gået ind på den tyske chart som nr 4. Imponerende for et så ungt band.

Men efter deres koncert på Beta igår forstår man godt hvorfor. Det hele skal findes i bandet’s sammenspil og dynamik. For er du da bims, hvor spiller dette band dog forrygende godt sammen.

Imodsætning til deres labelmates og kollegaer i hhv. Scorpion Child og Kadavar, der i øvrigt også næsten lige har spillet på Beta2300. Så spiller Blues Pills med en ganske anden indlevelse på scenen. Energien man oplever hos de to førnævnte bands, når de træder op på en scene, kommer ikke på samme måde til udtryk hos Blues Pills, der virker en anelse mere indadvendte på scenen. Hos Blues Pills fornemmer man, at det er igennem musikken energien skal komme og ikke på deres sceneattitude, som nærmest var fraværende hos samtlige medlemmer, pånær den super charmerende sangerinde Elin Larson, der når hun ikke sang, dansede rundt på sit lille hjørne af scenen.

For havde hun dog bare stået i midten af scenen og ikke forvist til venstre side, var hun kommet langt mere ud over

Blues Pills på Beta. Photo: Weiss

Blues Pills på Beta. Photo: Weiss

scenekanten, end hun egentlig gjorde. Istedet havde bandets, i øvrigt musikalske geni af en bassist, taget opstilling i midten, forrest på scenen. En besynderlig formation, som egentlig kun fungerede når man kiggede på bassistens tag på bassen og det vilde fingerspil han eksekverede. Ellers var der godt nok ikke meget spilleglæde at spore hos ham.

Men igen. Bandet lod musikken tale og, selvom man måske står og mangler et eller to store hits, så var der med det sammenspil de leverede simpelthen ikke ét eneste individ på den mega pakkede og storsvedende klub, der kunne stå stille. Alle dansede og headbangede igennem den time lange koncert, hvor Blues Pills gav los fra debutten med numre som “High Class Woman” , “Ain’t No Chance” og det nærmeste Blues Pills kommer på et hit “Devil Man”.

Hippiemusik længe leve! Det var den følelse man stod med, da Blues Pills takkede af, men fortjent blev råbt tilbage på scenen igen. Folket ville have mer’ og det forstår man så sandelig godt. Faktisk har jeg ikke oplevet et så indlevende publikum på Beta før. Og det var helt tydeligt at det nu storsmilende band, kunne mærke glæden og energien fra publikum.

“Little Sun” sluttede koncerten af og da lyset blev tændt i den lille sal og folket var på vej ud hørtes der flere “Det var alligevel Satans, så godt det var”. Ja, det her var sgu godt!

Blues Pills danske debut er uden tvivl i spil som en af årets koncerter!

9-penta