Der var lagt i ovnen til en yderst solid og tung aften i Vega’s intime rammer tirsdag aften! De fremadstormende danske stoner-navne Doublestone og Pet The Preacher og så selvfølgelig aftenens hovednavn, amerikanske Pentagram.

Doublestone

Doublestone. Photo: Henrik Moberg Jessen

Doublestone. Photo: Henrik Moberg Jessen

Hvad der hitter i øjeblikket er uden tvivl den retro klingende tungrock, heavy og stoner rock. You name it. En masse bands i både ind og udland spiller denne stil og herhjemme har vi bl.a. de relativt nye Doublestone.

Det var mit første møde med denne trio og et dejligt ét af slagsen blev det da. Publikum var mødt ganske talstærkt op, da Doublestone ganske uimponerede gik på scenen og spillede deres tunge rock, med lige dele Zeppelin-swing krydret med Black Sabbath’sk tyngde. Musikalsk ikke nogen videre revolution. Men effektivt dog! Sådan er det med stoner rocken. Intet nyskabende og originalt på nogen måde. Men det er jo også derfor vi elsker den. Vi kan alle relatere til det og vi kan alle nikke med på det.

Doublestone spillede en ganske fin koncert, hvor det svingende særligt godt for trommeslager Mike James og hvor en tydelig indlevelse hos bassist, Kristian Blond, var et af højdepunkterne.

Musikalsk mangler bandet stadig lige dét nummer, der for alvor kan få det til at ske for Doublestone, for det kan godt lyde en anelse ens langt henad vejen.

Men svinge gør bandet  altså og på trods af, at jeg savnede en smule mere dynamik på scenen, var Doublestone en god åbner på aftenen og et godt første møde! Et par koncerter mere og jeg er sikker på, at der kommer til at ske ting for dette foretagende!

7-penta

 

 

 

Pet The Preacher 

Pet The Preacher. Photo: Henrik Moberg Jessen

Pet The Preacher. Photo: Henrik Moberg Jessen

Og så til et navn der efterhånden har slået sig solidt fast på den danske rock og metalscene! Pet The Preacher! Og man forstår det så sandelig godt! For hold da kæft hvor er det her band dog pisse sejt!

Med lige dele støv, beskidt, tungt og dejlig blueset tung rock tog Pet The Preacher lytteren med på et musikalsk trip, hvor tyngde, det fede riff og de gode melodier stiller sig i kø!

Indlevelsen i Vega denne aften var stor og det er tydeligt at mærke på Pet The Preacher og Christian Hede Madsen i front, at d’herrer efterhånden er nogle erfarne herrer på scenen.

“Let Your Dragon Fly” og “Kamikaze Knight” fra bandets seneste og anmelderroste The Cave & The Sunlight, var et par af aftenens højdepunkter, hvor bandet desværre ikke havde fået så lang spilletid.

Men det vi fik denne aften var nok til at slå fast, at der venter ting for dette band forude, som endnu ikke er indfriet og som jeg er sikker på nok skal ske. Hører i Roskilde og Copenhell!

Og lad mig så lige slå et slag for, at slideguitar på en V’er aldrig har lyt federe end i Vega tirsdag aften!

9-penta

 

 

 

Pentagram 

Pentagram. Photo: Henrik Moberg Jessen

Pentagram. Photo: Henrik Moberg Jessen

Det første der slog mig, da Pentagram gik på scenen i Vega tirsdag aften var: “Hey, nu kan jeg, på trods af min ellers relativ store højde, rent faktisk se Pentagram på scenen”. De seneste to gange jeg har oplevet dette band har nemlig været på et alt, alt for pakket Loppen, hvor det var umuligt at se noget som helst. Skønt var det derfor at man nu kunne se hvad der skete på scenen.

Og generelt var Lille Vega et rigtig godt match til Pentagram. Der var ikke udsolgt, men alligevel godt pakket foran scenen, da Bobby og co. gjorde deres entre. Dejlig tung 70’er doom røg ud over scenekanten. Det var edermandme massivt det her, folkens. Og spilleglæden var åbenlys, særligt hos bassist Greg Turley, der lignede en der kunne slå ihjel og være verdens mest glade mand på jorden samtidig med at gøre det.

Og så er der jo Bobby Liebling. Den lille Satan i centrum. Med alt det han har været igennem i sit liv, så er der altså noget livsbekræftende ved at se den lille, gamle og skrøbelige mand rocke den ud, med lige dele dans og luftguitar, på scenen i så højt et tempo, som han gør når han står på scenen i front for Pentagram. Samtidig med det så er hans vokal stadig imponerende stærk.

Stemningen var altså betydelig mere opløftende og glad, end ved deres forrige koncert på Loppen, hvor det hele endte i et regulært slagsmål mellem netop Bobby og bassisten Greg.

Det gjorde der ikke denne aften. Tværtimod var det et flyvende Pentagram, der med et feststemt publikum dårligt kunne træde forkert. Og det gjorde de heller ikke, da klassiske numre som “Death Row”, “Sign Of The Wolf (Pentagram)” og “Evil Seed” lød massivt i Vega.

En doomet aften med et Pentagram, der måske aldrig har været bedre end de er nu!

9-penta

 

 

Alle billeder er taget af Henrik  Moberg Jessen – https://www.flickr.com/photos/moberg5/