CrassusKære metalheads!! Det er tid!! Det er tid til endnu en omgang, hvor vi skal dykke ned i dansk metals undergrund! Vi giver jer The New Shit-navnet for juli: CRASSUS! 

Og denne gang skal vi virkelig ned i undergrundens mørke! Her har vi nemlig fundet det helt nye navn Crassus fra Aarhus!

Som vi tidligere har skrevet, er det langt fra en nødvendighed, at gå i proffesionelle lydstudier for at få indspillet den demo, der bl.a. kan være med til at give bandet en plads hos os i The New Shit!

Det er Crassus det seneste bevis på. Bandet har på deres nyeste demo indspillet alt materialet i hjemmestudiet og det er der faktisk kommet en rigtig god demo ud af, hvor lyden faktisk er overraskende god, omend den godt kunne have været en anelse længere end blot to numre!

Crassus er dannet i Aarhus i 2011 og består af medlemmerne: vokalist og guitarist Tim Stie, trommeslager Andreas Friis Vilmar, bassist Asger Knudsen Grau og guitarist Korsholm.

Dette unge band er interessant fordi de på papiret kunne være endnu et retro thrash-lydende band. Men med denne korte demo bryder de på mange måder med de klassiske thrash metal konventioner, selvom de stadig bibeholder den klassiske thrash metal lyd. Det er ret interessant!

Vi kan måske kalde det thrash’et prog? Fordi bandet inkorporerer en masse fede detaljer i deres opbygning af numrene. Der brydes med den klassiske vers-omkvæd opbygning og bandet tilføjer istedet en masse forskellige stykker, hvor polyrytmik og skæve taktarter fungerer ret godt, sammen med Tim Sties raspende vokal! Det giver dem deres eget udtryk.

Alligevel fornemmer man glæden over den skrabede lyd (hvilket måske kan have noget at gøre med, det er hjemmeproduceret), men det klæder sgu egentlig bandet ret godt at arbejde med en sådan rå produktion. Det giver en fed kant til musikken.

Crassus er et band der skal ud og spille en helvedes masse koncerter i fremtiden, for på den måde at få slebet de spidse kanter af og udvikle sig som band.

Det vil vi godt hjælpe til med, fordi der udentvivl gemmer sig et stort potentiale her. Både hvad angår sangskrivning og teknisk kunnen på deres instrumenter!

De bliver et interessant band at følge fremover. Og jeg er sikker på at en række supportjobs for navne som Essence, Impalers og Battery ville kunne gøre det rigtig godt for Crassus!

Om ikke andet så kan man opleve drengene når de giver den gas i Pumpehuset til The New Shit Showcase d 10/1 2015!

Link til Crassus’ Facebookprofil