2014-05-30 18.39.58I år havde RMF valgt kun at bruge Atlas om fredagen, hvilket på forhånd virkede som en god ide, og som jeg også blev bekræftet i, i den tid jeg var der.

Vi havde sendt vores ulandskorrespondent Martin Horn Pedersen afsted til at give en stemningsrapport fra Royal Metal Fest 2014 – læs om hans oplevelser her!

FREDAG
Ved min ankomst havde de flest deltagere dog valgt at nyde solen og en øl på de grønne områder mellem Atlas & Voxhall.

Folk virkede generelt til hygge sig godt og man kunne lidt frygte om solen ville holde fast i dem. Men da Huldre kort efter gik på var situationen en anden. Personligt var jeg spændt på se, hvad det var for et band, som bl.a. de to gutter bag siden her havde valgt at sende videre til Wacken senere på året.

Jeg ikke var blevet særligt overbevist om de var noget særligt ved første lyt på deres plade “Intet Menneskebarn”. Gudskelov tog det dog ikke lang tid før jeg live forstod mening med det hele. For selvom de også live spiller folkemusik tilsat metal, så får metallen meget mere plads live og der bliver sparket betydelig igennem! Dette medførte også et festklart publikum, der skiftede mellem at headbange og danse folkedanse! Denne blanding som Huldre levere skal helt sikkert nok give dem stor succes, både blandt fans af folkemetal ude i det danske land, men måske også bredere, da2014-05-30 19.38.39-2 folkemusikken fylder mere i deres lyd og derfor kan ramme flere fans af dette. Personligt kunne jeg dog godt ønske mig lidt mere kant på forsangerinden. Ikke som sådan i hendes sang, men i hendes optræden og måde at tale/fremstille sig selv. Hun virker simpelthen for sød.

Idéen med at gøre brug af Atlas på første dagen var en sikker succes. Med opsatte borde etc. gav det som publikum en følelse af, at vi var langt flere end vi egentligt var, så ros til arrangørende for dette valg.  Jeg tog i hvert fald hjem med en meget positivt indstilling og så frem til endnu mere lørdag – nu også på Voxhall.

LØRDAG

Lørdag var musikken flyttet til Voxhall, mens det på Atlas var muligt at hvile fødderne mellem koncerterne. Dagen startede ud med et par black metal bands, men første band jeg så denne dag var IAmFire, der egentlig spillede en fornuftig omgang hard rock. Der var en hel del, der kiggede forbi for at se hvad dette nye band havde at byde på. Manden i front, er den tidligere The Haunted sanger Peter Dolving – og det var et ganske fint show uden det gik helt amok. Men ud fra hvad jeg kunne forstå, på flere af de folk som havde været der hele dagen, var IAmFire et dejligt og skønt afbræk fra den hårde metal.

2014-05-31 19.09.57Næste band var norske Blood Red Throne som virkelig fik sagt gang i folk med deres brutal dødsmetal, som dog også havde fængende riffs ind imellem. Et element der sikrede, at det hele ikke bare blev ondt og grumt. Denne blanding virkede perfekt for både undertegnede og tydeligvis også en del af publikummet.  Da bandet udover at spille godt også var i godt humør og klar på underholde og lege med publikum, blev dette klart aftens højdepunkt for undertegnede og et dejligt første – men helt sikkert ikke sidste møde – med dette norske band.

Derefter stod den på danske Illdisposed, et band jeg så frem til at se igen, da jeg på en eller anden måde, har undgået at se dem siden 1-800 Vindication touren for 10år siden, som jeg husker som værende en fantastisk koncert. Meget er sket med bandet gennem tiden, men spille kan drengene sgu’ stadig, og de leverende en rigtigt god koncert, der fik sparket solidt gang i pitten og folket i Århus. Eneste ønske jeg har til Bo Summer og drengene kunne være, at de havde holdt lidt mere fokus på musikken og at Bo Summer havde talt meget mindre. Jeg gider ikke høre om AGF kan komme i CL. Så mere musik, mindre snak, tak! For musikken er sgu fed!

Derefter sluttede aften desværre for undertegnede. Men alt i alt gik jeg derfra med en følelse af en god festival, som folk var glad for og frem for alt så de ud til at nyde musikken i fulde drag. Hvilket jo er herligt når fokus i år har været på de danske bands. Så lad os håbe på et RMF ’15, som bliver meldt ud i bedre tid, for Århus har helt sikkert brug for en metal festival i den størrelse. Så tak for i år og vi ses forhåbentligt næste år til dejlig festival!