[singlepic id=1235 w=300 h=300 float=left]Den norske heavy metal/hardcore/black metal hybrid Kvelertak med den utæmmelige energi, bliver bare bedre og bedre for hver gang jeg ser dem. Hold da kæft for en flyveskalle de serverede i Lille Vega!

 

 

 

 

 

 

[singlepic id=1259 w=300 h=300 float=right]By The Patient

Inden de nævedygtige nordmænd skulle gøre det af med os, var det et dansk band der havde fået den utvivlsomme ære af at varme os op! Og det var nemling ingen ringere end et af Danmarks aller bedste og mest interessante dødsmetalbands – By The Patient! Og By The Patient havde ikke i sinde at trække de sikre kort i dagens anledning, næh nej. I de 40 minutter de spillede, bestod settet næsten af 50/50 helt nye og gamle numre. Det var en regulær smagsprøve i forhold til hvad der kan forventes når deres kommende plade ”Gehenna” udkommer senere på året!

Dette var både et godt og dårligt træk. Eller måske mere overmodigt? Fordi selvom de nye numre indeholder slagkraftig energi og tonstunge fede riffs, der i øjeblikke sendte tankerne hen til Kurt Ballou-producerede bands som Trap Them og All Pigs Must Die,  så kunne man godt mærke på bandet at de nye numre ikke overlod meget plads til at få deres vanlige live-energi til at skinne for alvor igennem.
Men så er det heldigt at de ældre numre ”Oceans Of Emptiness” og ”Where Time Collapsed” fik speedometeret helt op i det røde felt igen, og forsanger Tan Møhl-Hansen var også helt oppe og stå på kabinetterne for at høste folks jubel!
By The Patient spillede en fed koncert med fed lyd og fed energi. De er sgu bare fede! Men de nye numre skal nok bare mere ind under huden – på dem selv. For de gik sgu rent ind her! Vi ses igen snart!

7-penta 

 

 

[singlepic id=1242 w=300 h=300 float=left]Kvelertak

Norges utæmmelige vildbæst, Kvelertak, der som få formår at forene metal-og rockfans på særeste vis. Deres ellers gennemsyrede hybrid af hardcore, heavy metal og black metal er ikke noget der burde fungere. Men hey – kandiseret bacon lyder også mærkeligt hos nogle.
Kvelertak besidder evner inden for alle aspekter af musik. De skriver iørefaldende, interessant, energisk og formår at forny sig selv hele tiden, uden at gå på kompromis med det der gør dem så satans seje.

Og live.. Ja, live er de blot endnu bedre!

Denne aften i Lille Vega skulle så også vise sig at være den aller bedste koncert jeg endnu har oplevet med Kvelertak. Alt gik op i højere enhed. Forsanger Erlend Hjelvik var endnu mere i-dit-fjæs og ude blandt publikum end han plejer – og det siger ikke så lidt! Og for en gangs skyld lå hans vokal på et acceptabelt niveau i mixet. Lyden var mildest talt perfekt!
Publikum kvitterede også med en umenneskelig høj energi, og de glade ansigter så ingen ende.

[singlepic id=1248 w=300 h=300 float=right]Siden sidste gang de besøgte os, er der ikke udgivet noget nyt fra Kvelertak’s side, så det er begrænset hvad de kan hive op af hatten som vi ikke har hørt før. Men alligevel. Alligevel så formår de at gøre småting der pirrer vores nysgerrighed og kendskab til de efterhånden mange ny-klassikere de er i besiddelse af. HVERT nummer fik publikum til at bryde ud i glæde, dans, mosh, hop, sang, stage-dive og crowd surfing.

Så skal man smide en spændingskurve på aftenens koncert, så må åbningsnummeret ”Åpenbaring” nok være det svageste. For stemningen, temperaturen og energien steg kun hele vejen igennem sættet. Allerede i andet nummer ”Spring Fra Livet” begyndte krudtet i salen at selvantænde. ”Bruane Brenn”, ”Evig Vandrer”, ”Fossegrim”, ”Ulvetid”, ”Nekroskop”, ”Sultans Of Satan”, ”Undertro”, ”Blodtørst”, ”Mjød” og afslutteren ”Utrydd Dei Svake” står stadig klokkeklart i erindringen. Kvelertak er absolut et af verdens pt. fedeste, bedste og mest interessante bands lige nu. Færdig slut. Derfor er de også 100% i mål allerede nu. Så hvorfor ikke en karakter der siger 5/5? Jo, fordi jeg allerede nu regner med at næste gang bliver endnu bedre! Det er nemlig dét de gør.

9-penta

 

 

 

Alle billeder er taget af Henrik Moberg Jessen – https://www.flickr.com/photos/moberg5/

Se flere billeder i galleriet HER