sabatonheroesSå for dén da også! Endnu mere bombastisk, endnu mere storslået, endnu mere episk. Sabaton har bestemt ikke skruet ned for volumen og de store armbevægelser på deres nyeste udspil “Heroes”. 

Sabaton’s popularitet er ikke til at komme udenom længere, omend man er til musikken eller ej. De er blevet de seneste par års måske vigtigste powermetal band der findes.

Nu er bandet ude med Heroes og fans af Sabaton har bestemt ikke noget at frygte. Sabaton fortsætter deres musikalske visioner. Det store skyts er fundet frem og svenskerne pløjer sig igennem krigsmarken, uden at se sig tilbage – nøjagtig som de plejer.

På Heroes giver de den bare et ekstra nyk op i forhold til kor og stor lyd. Åh nej tænker den forskræmte powermetal-hader. Ja tak tænker vi andre! Man skulle ikke tro det kunne lade sig gøre, men ja, det kan det altså. Sabaton kan altså lyde større og mere pompøs end ved tidligere udgivelser og det gør de på Heroes!

Men på trods af den store lyd holder Sabaton fortsat fast i kernen og deres udgangspunkt, som er de melodiske skærringer, der efter blot få gennemlyt sætter sig på dig, og ikke giver slip igen.

Det lader sig være på den massive åbner “Night Witches”, der med største tydelighed viser hvad jeg mener med det stort-anlagte korarbejde, men som også har et glimrende hookline i omkvædet, der nok skal blive en favorit i livesættet. Det samme gælder for up-tempo baskerne “Resist And Bite” og “No Bullets Fly.”

Sabaton’s tank kører altså videre med stadig liges så stor styrke og power som altid, med et gennemarbejdet war-anthem-album, hvor der dog ikke er blevet plads til de helt store overraskelser. Men formlen holder. Det er klassisk Sabaton og er man til det vil man helt sikkert finde glæde ved Heroes.

Helhedsindtrykket er et fedt og gennemarbejdet powermetal album, der er tæt på, at kunne hamle op med GammaRay’s seneste klasseudspil på “Empire Of The Undead.”

8-penta

 

 

Sabaton – “Heroes” udgives via Nuclear Blast