RMF2014Kære elskede med-metalheads! På fredag kickstartes en af de fedeste festivaler i Danmark! En festival der for syvende gang kan slå dørene op. Se her hvorfor du skal med!

 

RMF – en festival som i de 7 år der er gået har haft sine op og nedture. En festival der har kæmpet med alt fra nazi-demonstrationer og svingende billetsalg, til fantastiske koncerter med navne som Satyricon, Vader og Decapitated.

Ikke destomindre har den sejret gang på gang og det er bestemt ikke uden grund! Royal Metal Fest i Aarhus er en afgørende aktør i ikke bare det danske metal- og festivalmiljø, men også en vigtig og central begivenhed for Aarhus og dens kultur.

Ville Royal Metal Fest 2014 blive en realitet? Vi var mange der stod som ét stort spørgsmålstegn her. Men for blot et par måneder siden stod det klart, at Royal Metal Fest selvfølgelig ville blive afholdt i 2014. Men dog på nogle lidt andre vilkår end tidligere.

I år har man nemlig valgt at fordele koncerterne over to dage, på to forskellige spillesteder. Om fredagen på Atlas og om Lørdagen på Voxhall. Et ganske klogt træk af arrangørende, da det har været helt tydligt de seneste par år, at Voxhall simpelthen har været en for stor mundfuld for festivalen. Spillestedet havde simpelthen svært ved at blive pakket. Så at de flytter festivalen til en mindre scene er helt klart et plus i min bog.

Derudover har man valgt, muligvis pga manglen på store internationale navne, at se nationalt. Fokus i år er på danske bands. Både de nye fremadstormende og de “gamle” kendinge. Og det er bestemt ikke en dum idé lige netop i disse år!

Er du manden/kvinden der opsøger legenderne og de store navne på årets festival, så har festivalen trukket Pretty Maids, Artillery og Illdisposed op af hatten. Og det er tre navne, der netop nu klare sig ufattelig godt på den internationale scene. God timing!

Pretty Maids har høstet flotte anmeldelser for deres seneste udgivelse “Louder Than Ever” og er netop nu igang med en omfattende Europa-Tour, som altså bringer dem forbi Danmark på Royal Metal Festival. Den seneste koncert jeg så med bandet var iøvrigt også på en international festival. En lille festival i nordtyskland der kaldes Wacken.

Thrash’erne i Artillery har også det tunge skyts ude i øjeblikket og ligesom med Pretty Maids er de også på omfattende Europa-tours bl.a. sammen med britiske Onslaught

Men Royal Metal Fest er ikke kun de større kendte navne. Også de nyeste skud på stammen vil med garanti sikre dine store festivaloplevelser, når Impalers og Electric Hellride gør deres entre! Thraaaash motherfuckers!!

Men her må vi altså ikke glemme årets vindere af Wacken Metal Battle Danmark. Folkemetalbandet Huldre, der med deres tre shows sikrede sig pladsen på årets Wacken Open Air. Dommerne var imponeret og publikum var imponeret. Huldre leverer noget Danmark ikke før har set på metalscenen. De får mine stærkeste anbefalinger med på vejen. Det er et band der skal opleves live!

Og live bliver det så sandelig også, når de få udenlandske navne kommer forbi årets Royal Metal Fest. Den står på tysk tonser-smadder-i-dit-ansigt-blackmetal, når Endstille vender tilbage, på den samme scene i Voxhall hvor bandet sidst stod på Royal Metal Fest i 2012. Tyskerne får bl.a. selskab af norske Blood Red Throne, og britisk/danske One Machine.

Kære metalhead! Der er ikke noget at gøre! Royal Metal Fest skal invaderes. Der skal festes på bedste jyde-manér over to dage og det sker alt sammen fra på fredag og til det slutter lørdag-nat.

Vel mødt i Aarhus… Fordi de, vidst nok, elsker hegn!

Årets program:

Fredag @ Atlas (DK)
16:00 døre åbner
16:45 Impalers Præsenteres af TAK ROCK!
17:50 The World State
19:00 Huldre
20:15 Killing Ghandi
21:30 Horned Almighty
23:50 Artillery Præsenteres af DMF
+ afterparty på Backstage

Lørdag @ VoxHall
14:00 døre åbner
14:00 Royal Metal Whiskysmagning @ Promus
14:30 Electric Hellride (DK) Præsenteres af TAK ROCK!
15:30 Koldbrann (NO)
16:35 Endstille (GER)
17:20 Umbra kamp
17:50 IAmFire (SWE/DK)
19:05 Blood Red Throne (NO)
20:25 Illdisposed (DK)
21:55 One Machine (UK/DK)
23:35 Pretty Maids (DK)
(00:00 Atlas lukker)
+ afterparty på Backstage