Magnum amagerbioTil de af jer der ikke er bekendt med Magnum kan jeg kort fortælle, at dette hverken er en ispind eller et våben, men derimod et britisk hard rock band dannet tilbage i 1972. Og det var dette band, der onsdag-aften gik på scenen i Amager Bio. 

Centralt i Magnum er guitarist/sangskriver Tony Clarkin og den snart 70-årige vokalist Bob Catley. Det var disse to herrer i front der udgjorde Magnum i sine tidlige dage, og som stadig den dag idag holder maskinen kørende.

Magnum spillede i sin storhedstid i start 80’erne sammen med bands som Whitesnake, Ozzy og Def Leppard, men alligevel lykkedes det aldrig for britterne, at bryde helt igennem på rock-scenen og de oplevede derfor aldrig samme anerkendende succes som deres tourmates. Dette tiltrods for at de rent faktisk har udgivet nogle ganske forrygende albums og numre, som mange flere egentlig burde kende.

Derfor var det også en fejlplacering af gigantiske dimensioner at booke dette band til Amager Bio. For fann’ selv et band som Saxon kan idag have svært ved at sælge dette spillested ud. At tro Magnum ville kunne spille dette sted op er en kæmpe fejl. Så ikke overraskende var spillestedet ikke engang halvt fyldt denne aften. Men de der var der var så også 100 % dedikerede til bandet. Alligevel kunne det være gjort meget bedre på et sted som Lille Vega.

Magnum spiller kort og godt melodisk hard rock med et vink til prog rock og har netop udgivet deres nyeste album “”Escape From The Shadow Garden” i slutningen af marts. Yngre fans kender muligvis til bandet igennem Tobias Sammet’s Avantasia, da Bob Catley har været en hyppig gæst på Avantasias seneste udgivelser. I Amager Bio blev der da også spottet et par Avantasia t-shirts blandt den yngre del af publikum.

Men nok om Avantasia. Koncerten i Amager Bio var andet stop på Magnums tour i kølvandet på udgivelsen.Magnum amage2

Der blev lagt ud med åbneren “Live ’til you die” fra “Escape..”. Et rigtig stærkt nummer med et super fængende omkvæd. Men ak… Hele lydbilledet var hele vejen domineret af keyboard og en tydelig mangel på det der jo bare ikke må mangle i hard rock og metal generelt: guitaren!!

Vi fik ellers serveret noget af det bedste Magnum kan komme op med. Med numre som “Blood Red Laughter”, “Kingdom of Madness” og “Sacred Hour” skulle man tro det ikke kunne gå galt.

Men alligevel viste koncerten i Amager Bio desværre et tydeligt eksempel på et band, der efterhånden er tynget af sin alder. Bob Catley, der dog stadig synger rigtig godt, manglede den helt store publikumskontakt denne aften. Og det hele blev lidt af en walk over, hvor bandet kom, spillede og takkede af efter godt halvanden time.

I det store hele var det hyggelig aften i selskab med bedstefar Bob og hans følge, men et højdepunkt blev det aldrig. Måske venter pensionen for en rock n roller alligevel rundt om hjørnet?

5-penta