Architects 2014 Lost Forever Lost TogetherArchitects mander sig for alvor op og udgiver karrierens nok bedste album!

Store ord? Måske. Men ikke desto mindre så har Architects været en af de helst store spillere inden for metalcore-genren, som jeg bare ikke helt har kunne forene mig med. Jeg ved ikke hvad der er ved dem som har gjort, at jeg aldrig hverken har sat mig ind i eller har syntes specielt godt om deres musik. Nu er de imidlertid ude med “Lost Forever // Lost Together”, så en chance mere skal de da have..

Og få sekunder inde i åbneren “Gravedigger” er jeg allerede overbevist. Det her… Det er fucking fantastisk! Alle klassiske metalcore-formler bliver brugt, så nyskabende lyder det måske ikke på papiret.. Men i hænderne på Architects er selv de mest simple virkemidler grandiøse, overraskende og velfungerende! Og i den dur fortsætter det ellers bare på resten af pladen. Førstesinglen “Naysayer”‘s kompromisløshed, “Broken Cross”‘s mere spinkle og melodiske opsætning, “The Devil Is Near”‘s hardcore-stemning, “Dead Man Talking”‘s stadion-rock potentiale, den stemningsfulde instrumental “Red Hypergiant”, “C.A.N.C.E.R.” som er mere klassisk Architects, episk og melodisk opbygning i “Colony Collapse”, og de igen klassiske numre “Castles In The Air”, “Youth Is Wasted On The Young” og “Distant Blue”, hvoraf sidstnævnte nikker genkendende til deres nyklassiker “These Colours Don’t Run”. Alle disse er med til at skabe den helhed, som jeg har savnet ved deres tidligere albums.

Specielt vokalist Sam Carter træder i karakter og bygger bro mellem det skrigende/råbende og clean-vokalerne, der passer perfekt over musikken, der i den grad befinder sig mellem det næsten svævende atmosfæriske og rå og kompromisløse.
Så hvis du ligesom mig, har haft det lidt svært med Architects, så vil jeg absolut opfordre til at give dem endnu en chance. Og er du allerede fan, så burde du jo allerede nu sidde og klappe i hænderne. For det bliver sgu næsten ikke bedre end det her!

-Architects spiller desuden i Pumpehuset nu på torsdag d. 20/3 sammen med Stray From The Path, Northlane og More Than Life! Link til event: Facebook.com (åbner i nyt vindue).

9-penta