Deep PurpleDeep Purple og Danmark er et makkerpar der igennem 40 år har gået solidt hånd i hånd. Igår var Deep Purple tilbage på en dansk scene og når nu KB Hallen desværre ikke er en mulighed længere blev det i Falconer vi tog imod bandet fra England. 

Deep Purple ramte Danmark i kølvandet på den igangværende “Now What?!”-Tour, der derfor ikke overraskende har fokuset sat på den nye plade af samme navn.  Således gik d’herrer Paice, Glover, Gillan, Morse og Airey på scenen præcis kl 21.00 med den ganske svingende bluesrocker “Après Vous” fra Now What?! efterfulgt af Deep Purple in Rocks-klassikeren Into The Fire! BUM så er vi sgu igang!

Deep Purple er trods deres efterhånden mange år på rock n roll-banen stadig et af verdens bedst svingende bands. Det rytmiske sammenspil er nærmest en institution i sig selv og denne aften var Ian Paice (trommer) og Roger Glover’s (bas) sammenspil igen en helt total oplevelse værd i sig selv. Ian Paice’ svingende drive, dynamik og jazz-feeling i trommespillet er simpelthen rendyrket verdensklasse. Det er  umuligt at sætte én eneste finger her.  Derimod er det tydeligt at alderen efterhånden trykker hos Ian Gillan, der kæmper mere og mere med stemmen, dog uden at komme i alvorlige problemer. Hans rolle i bandet som frontmand bliver dog efterhånden mere og mere utydelig og udvisket, da interaktionen med publikum og den åbenlyse mangel på energi, som der skal til som frontmand ikke er der længere.

Nej, hvor Deep Purple vinder er sgu på musikernes sammenspil og dét fik vi bekræftet igen og igen, da bandet i klassisk Deep Purple stil kastede sig ud i lange virtuose og syrede jamsDeep Purple2 og soli. Alle bandmedlemmer fik vist deres værd både samlet og enkeltvis. Deep Purple som de nu engang er og har praktiseret i 40 år. Men modsat deres sløje koncert på Wacken i høj sol sidste år – en koncert der også der, var fyldt med jams og soli, så fungerede det simpelthen bare bedre i et pakket og intimt Falconer end på en kæmpe festivalplads med plads til 80.000!

Også setlisten var et frisk pust. Jeg tager sgu hatten af for et band, der ligeså godt kunne læne sig tilbage og skyde den ene klassiker af efter den anden, insisterer på at spille nyt materiale. Det både udfordrer band og deres publikum. Og hånden på hjertet – bandet har spillet i godt og vel 40 år, og hvis man ikke i den tid har fået hørt Highway Star live endnu, så er det sgu ens egen skyld! Alligevel var det overraskende, at bandet helt havde valgt at undlade netop Highway Star. Denne aften fik vi derimod 5 numre fra den nye glimrende skive, hvor “Hell to Pay” og “Vincent Price” var de åbenlyse højdepunkter.  Alligevel savnede jeg sgu at de havde smidt “All The Time In The World” på listen.

Efter godt og vel 2 timer slutter bandet dog af med en parade af klassikere der tæller “Perfect Strangers” , “Space Truckin'” og “Smoke on the Water” inden bandet kommer tilbage til ekstranumrene “Hush”  og “Black Night”.

Deep Purple i Falconer var underholdning og musikalsk kvalitet i topklasse, med en anonym mand i front.

SMOOOOOOKE ON THE WAAAATER!

8-penta