MB14_poster_FINAL_red_silver_web_1Øerne mod nord har efterhånden fået opbygget en stolt metaltradition. Og nu er det så tid til at vores færøske brødre deltager i Wacken Metal Battle for tredje gang. 

Første gang Wacken Metal Battle blev afholdt på Færøerne i 2012, blev det doom metal bandet Hamferd der løb med sejren. Og da bandet samme år spillede på Wacken vandt Hamferd ligeledes den store finale på den store tyske festival. De har senere fået opbygget en solid karriere med bl.a. jobs på danske festivaler som Spot Festival og sidste års udgave af Royal Metal Fest i Århus.

I 2013 var det bandet SIC, der blev vinderne af den færøske udgave af Wacken Metal Battle og kunne derfor sidste år spille på Wacken.

I 2014 vender konkurrencen tilbage på Færøerne, som denne gang bliver afholdt d 8 marts i det gamle teater Sjónleikarhúsið i Torshavn.

I den forbindelse hiver vi på Blastbeast.dk teltpløkkerne op og rejser til Færøerne i begyndelsen af marts. Dels for at opleve de unikke øer og de bands der kommer ud af de høje klippevægge. Men også for at dække Wacken Metal Battle på Færøerne mere intensivt, da vi mener det er vigtigt at støtte op om det kulturliv, der finder sted på de øer, der står os tættest på Danmark.

 

Som optakt til turen derop vil vi forsøge at sætte et fokus på Færøerne og metallen mod det høje nord i en række artikler, der vil blive postet inden Wacken Metal Battle på Færøerne skydes igang. Det håber vi I er klar på!

Er du fra Færøerne, har et band og læser med her, så tøv ikke med at sende dit materiale til teitur@tutl.com senest d 21 februar for at blive udtaget til Wacken Metal Battle på Færøerne.