vintageSå er Nuclear Blast atter på banen med et band, der bedst kan betegnes som seneste skud på retro rock-stammen. Kadavar, Graveyard, Free Fall, Scorpion Child og Witchcraft har fået en syret lillebror ved navn The Vintage Caravan.  

Fra det høje Island høres i disse dage en yderst psykedelisk lyd. Denne lyd kommer fra tre meget unge herrer, der kalder sig selv for The Vintage Caravan. Og ja, som navnet antyder så er bandet her endnu et vintage band og endnu et band, der er kommet i hus hos Nuclear Blast.

At der forsøges nyt liv til den helt klassiske rockmusik fra slut 60’erne / start 70’erne  kan snart ikke komme bag på nogen. De unge gutter (kun lige omkring de 20 år) fra Island gør med deres debut på Nuclear Blast et ganske udmærket forsøg, med et  på én gang blueset og psykedelisk udspil!

For spille det kan drengene sgu. Faktisk rigtig, rigtig godt endda! Trekløveret eksekverer et solidt sammenspil, hvor særligt guitarist og sanger Óskar Logi Ágústsson står i spidsen med velspillet soli og riffs. Ganske imponerende i en så ung alder og noget der i dén grad indikerer talent!

Hvad der er styrken i bandets sammenspil svækkes imidlertid en smule i sangskrivningen, hvor bandet på “Voyage” mangler de helt stærke skærringer der skal til for at skille dem ud fra mængden. Men her er spørgsmålet så nok mere om det er fordi vi snart er ved at være mætte af alle disse retro bands der skyder frem i øjeblikket? Mætte af en lyd, der efterhånden er mange der har tilfælles og derfor har mange om buddet? Og jo det er vi sgu egentlig nok – en smule i hvert fald. For The Vintage Caravan og alle de, efterhånden mange bands, vi ser idag lyder stort set som hinanden, i hvert fald når der tages udgangspunkt i sangskrivningen og lyden.

The Vintage Caravan vinder derimod, og skiller sig ud fra mængden, på deres psykedeliske udtryk og på de mere psykdelisk-inspirerede, svævende og tilbagelænede numre, fyldt med flanger-effekter på guitaren og en masse stemning. Her tænker jeg på numre som “Winterland” og “Do You Remember,” der sender tankerne direkte tilbage til dengang man ikke kunne komme uden om ordet “peace”, orange/brunlige farver og folkevognsrugbrødet. Og med en solo der i Winterland i høj, høj grad minder mig om noget Franz Beckerlee fra Gasolin – ja sgu’ så – har gjort i sine unge dage, i et nummer der hedder “Masser af Succes”! Om The Vintage Caravan får det – altså succes – må tiden jo vise!

Skal der derimod arbejdes med de tungere riffs er jeg stadig manden der vælger Kadavar! Men det er måske indtil jeg får oplevet The Vintage Caravan live?

Voyage er en god debut for The Vintage Caravan, der nok skal vokse med opgaven. Men hold den psykedeliske stil drenge, den vinder I sgu på! Og så er det måske på tide for Nuclear Blast at træde på bremsen i forhold til alle de retro og vintage-navne for ikke at drukne bandsne i hinanden.

7-penta

 

The Vintage Caravan – “Voyage”  udgives via Nulcear Blast