Hell - Curse & Chapter - ArtworkHell’s andet album siden deres gendannelse er i lange grove træk en glimrende opfølger på Human Remains. Og det kan vi takke bandets teatralske approach, samt musikalske kunnen for!

For “Curse & Chapter” er i det store hele en rigtig god skive, der ligesom på Human Remains oser af velspillet og ligeud-af-landevejen heavy metal. Lyden er så klassisk NWOBHM som det kan blive, men man fornemmer dog takket være Andy Sneaps næsten FOR perfekte produktion alligevel en moderne tilgang til værket.

Hell spiller som altid på de klassiske klichéer om Satan, helvede og alt ødelæggende fortællinger om sygdomme, brænde og mord. Det er lige som det skal være. Alligevel tager Hell det altid bare lige dét skridt videre, dét som jeg synes gør dem til et af de mest spændende navne på heavy metal-scenen lige i øjeblikket. Og det er de ikoniske, ultra teatralske og tiltider pisse uhyggelige intro de har i mellem næsten hvert nummer. Det er med til at sætte den perfekte stemning og giver numrene en anden dimension. Uhyggen er over os!

Når vi så kommer til numrene, for det er jo selvfølgelig det vigtigste, så er det tydeligt at Hell leger med flere progressive elementer end det var kendetegnet på deres debut. Skivens ubetinget bedste nummer “Darkhangel” er et tydeligt bevis på dette, hvor rytme og temposkift, sammen med et fremragende brug af storslået korarbejde og en fed melodi viser Hell i et af sine absolut bedste øjeblikke.

Dette nummer sammen med åbeneren “The Age of Nef Ariouse” er jeg sikker på nok skal blive en nyklassiker indenfor Heavy Metal med tiden. Ud over disse to numre, så virker det dog lidt som om Hell har det lidt svære med at skrive lige dét nummer der alvor sætter sig hos lytteren. Det mangler altså på den her udgivelse. Og så er førnævnte produktion næsten for pæn i forhold til genren. Det havde næsten været federe med en mere skrabet lyd til dette band.

Når det er sagt, så er Hell et super gennemført band på alle tænkelige måder. De leger med religionen, Satanisme og horror. Alt er gennemført fra top til tå. Lige fra de sataniske artworks til stemningen de sætter på pladen. Det går kort sagt op i en højere enhed!

Sørg for at komme tidligt til koncerten med Amon Amarth og oplev Hell! I vil ikke fortryde det!

8-penta