Scorpion ChildDet var noget af et scoop at det lillebitte undergrunds kælder-spillested UnderWerket i Valby kunne præsentere de amerikanske retro rockere i Scorpion Child. De er Nuclear Blast seneste satsning og med en last minute booking var de nu klar til at spille i Danmark for første gang. 

UnderWerket er sgu et fedt sted. Rigtig undergrund. Råt og skrabet. Lige som det skal være. Og så skal der frem for alt ingen mennesker til for, at det ser ud som om der er mange til koncerten. Og sådan var det også til denne her koncert, hvor vi var en god håndfuld publikummer klar til at rocke med amerikanerne.

Scorpion Childs udgivelse på Nuclear Blast er en af de virkelig fede af slagsen blandt de seneste retro rock udgivelser. Bandets glimrende frontmand Aryn Jonathan Black lyder som en fedScorpion Child 2 rå udgave af Robert Plant – og ja, så går man jo som bekendt aldrig helt galt i byen. Og denne aften var vi altså det helt rigtige sted i byen. For Scorpion Child ville festen, selvom de normalt ville spille på større spillesteder end på et sted som UnderWerket.

Energien var i top og Scorpion Child spillede som var det selve livet, hvilket det jo sikkert også gør for d’herrer og gudskelov for det. “Kings Highway” og ” Polygon of Eyes” var blandt nogle af de fede skærringer bandet kastede afsted fra scenen. 

Men netop som festen syntes at være ved at toppe valgte bandet uheldigvis at smide semi-powerballaden “Antioch” ind i sættet. Dette skabte en øjeblikkelig nedbremsning af den ellers så sikre fest som bandet selv havde skabt. Og så blev det samtidig også meget tydeligt, at bandet spillede med en volume, som havde det lidt svært på UnderWerket, med en mikrofon samt forstærkere der feedede lige lovligt meget.

Men alt i alt var Scorpion Child en herlig rockfest, hvor det intime helt klart gjorde rammerne så perfekt som muligt. Go gedin rock i en svedig rockklub, med en masse langhårede dudes (og en smule kvinder) i denimveste. Hvilke andre rammer kan sikre så fed en rockfest?

8-penta