Så var det tid! Endelig lagde legenderne igen Danmark et visit! Betonkatedralen Forum var lokationen og legenderne hed selvfølgelig  Black Sabbath med d’herrer Geezer, Tony og Ozzy som hovedpersonerne. 

Uncle Acid and the deadbeats 

Uncle Acid Først skulle vi igennem aftenens første band. De fremadstormende doom rockere i Uncle Acid and the deadbeats. Bandet har i sandhed haft vind i sejlene det sidste års tid, hvor de først for alvor er begyndt at spille live. Med tre plader i sækken spillede de således deres første job i Danmark på årets Roskilde Festival og det var dér jeg blev klar over bandets sande kvaliteter!

Deres lyd kan kendetegnes ved en, på én gang, skrabet og rå doomet heavy rock, med trance-agtige vokaler og stærke melodier. Og netop trance og syre-elementerne i bandets musik vil jeg mene er Uncle Acid’s helt igennem største kvalitet. Men hvordan pokker ville det dog gå i Forums akustik?

Jeg tror aldrig nogensinde jeg har oplevet en guitarist spille Forum op med så lille en combo-forstærker. Ikke destomindre lykkedes det og alle instrumenter gik rent igennem. Måske det var en lille tand for lavt, men det betød blot at det frygtede bulder-helvede i betonborgen udeblev. Vi fik leveret en sætliste med fokus på bandets seneste to udgivelser. Den mere uptempo-orienterede Blood Lust og så den betydelig mere langsommelige og dommede Mind Control, hvor “Mt. Abraxas” fra netop den udgivelse satte koncerten igang.

Der har været delte meninger om Uncle Acid egentlig var det rigtige band til at supporte Black Sabbath. Jeg er af den overbevisning at selvfølgelig er Uncle Acid and the deadbeats det HELT igennem rette valg. Og har man bare en lille smule idé om hvad bandet synger om, ja så vil man endnu mere kunne forstå konceptet bag Uncle Acid’s horror, bloddryppende og helt igennem hypnotiske univers. For med dem på metalscenen har Charles Manson’s handlinger bestemt ikke været forgæves!

Det var i den grad en syret oplevelse i Forum med Uncle Acid and the deadbeats!

8-penta

 

 

 

Black Sabbath

black SabbathOg så til hovednavnet! For endelig var det tid til Black Sabbath! Og da lyset blev slukket præcis kl 21 og sirenerne til “War Pigs” satte igang skulle vi i den næste halvanden time være vidne til en helt igennem fantastisk koncert, hvor det blev tid til en tur på nostalgiens lange vej. Den lange vej tilbage til slut 60’erne, hvor Sabbath slog de rigtig sorte toner an for første gang og siden blev den sande inspiration for alle metal bands.

Og der på scenen i Forum stod de så. Tony, Geezer og indpiskeren af Satan’s nåde Ozzy Osbourne! Klar var de alle til at skyde den ene klassiker fra scenen af efter den anden. Og vi tog imod gjorde vi! For Black Sabbath er altså de sande konger når det kommer til tungt spillet og enormt veludført heavy metal.

Scenen var denne aften formet som en kæmpe stor klippevæg, hvor tre kæmpe storskærme nærmest var “hugget” ind i klippen. Tankerne blev selvfølgelig sendt direkte tilbage til dengang bandet turnerede med sit stort anlagte Stonehenge tema. I aften var vi der igen og setlisten vidnede om et band, med så mange klassikere på hånden, at det egentlig ikke burde være muligt. En fantastisk udgave af “Snowblind” var et af aftenens helt store højdepunkter, mens “Children of the Grave” , “N.I.B” og den måske ondeste udgave af “Black Sabbath” jeg nogensinde har hørt sendte os direkte til himmels – eller var det egentlig helvede? Én ting er i hvert fald helt sikkert: jeg ønskede aldrig at vågne op igen, da jeg stod dér og blev velsignet af Iommi’s riffelskud af nogle riffs, Geezer’s pansertunge basspil og Ozzy’s – nå ja det meste af tiden i hvert fald – habile vokalpræstation.

For nej han mestre bestemt ikke vokalen længere. Men at se Ozzy som den gale, men alligevel så kærlige frontmand, der henvender sig igen og igen til sit publikum kunne mange, mangeBlack SAbbath metalbands idag lære en masse af! Man behøver ikke være og se så ond ud på en scene for at være cool! Se blot på Ozzy og se så på den åbenlyse livsglæde den mand udstråler når han står på scenen.

Det var mægtigt og storslået og ja, jeg tabte sgu’ kæften direkte på betongulvet med et ordenligt brag og der blev den så liggende under resten koncerten!

Det var Black Sabbath og de er simpelthen kongerne og det vil de altid være så længe menneskeheden finder glæde ved tung og velspillet riff-basseret rock og heavy metal!

10-penta