aftershockHold nu fast. Aftershock er Motörheads 21 album. 21 studie-albums…. Stop lige op og tænk over det faktum et øjeblik…. det er fandme mange udgivelser! Produktiv er Lemmy og co. så sandelig og nu er de altså på gaden igen, igen… igen med karrierens, efter min overbevisning, måske mest suveræne titel på et album “Aftershock”.  

Spørgsmålet er så: er der overhovedet mere at komme efter, her 21 albums inde i karrieren? Det hurtige svar kunne være: ja det er der bestemt! Og det mere uddybende svar kunne være fordi Lemmy, Phil og Micky her på denne skive har valgt at trække i en betydelig mere rock n rollet/blueset retning end på de seneste skiver, der selvom Lemmy aldrig har villet kalde Motörhead et egentlig metalband, har haft flere metalliske elementer at finde end egentlig hard rock.

Det bliver der gjort op med på Aftershock. Her er det den rendyrkede hårde rock og rul vi bliver mødt af. Og ej at forglemme den fede blues. For på mange måder er det måske et mere eftertænksomt Motörhead vi her har med at gøre. Tempoet er f.eks skruet ned på numre som”Lost Woman Blues” og “Dust and Glass”. Og for pokker hvor det dog klæder Motörhead med sådanne numre. Bluesen er så sandelig taget ind her på skivens måske to bedste numre.

Når det så er sagt, så skal det selvfølgelig ikke lyde som om det er et totalt nyt og genopfundet Motörhead. For det er det bestemt ikke. Motörhead er nu engang Motörhead og når først Lemmy og hans to bandmedlemmer for alvor smækker speederen i bund går det derud af over stepperne, nøjagtig som man kender det og elsker dem for. Skrabet, støjende og energisk og det er numre som “Silence When You Speak To Me” og “Do You Believe” glimrende beviser på.

Det er klassisk Motörhead, men som tidligere beskrevet har dette album fået et glimrende twist af blues vi ikke har set længe hos Motörhead og som gør dette album bedre end sine to forgængere “The World Is Yours” og “Motorizer”.

Godt gået Lemmy og se så at blive fit for fight. Musikalsk er Motörhead i hvert fald helt raskt!

8-penta

 

Motörhead – Aftershock udgives via UDR