blues pillsSvensk/amerikanske/franske Blues Pills har endnu ikke udgivet deres første EP på Nuclear Blast, men allerede nu er anmelderne ovenud  begejstrede for det nye soulede blues heavy rock band. Med topscore anmeldelser hos både heavymetal.dk, Rockfreaks, Metalized og her på blastbeast.dk kan du godt begynde at glæde dig til bandets første EP “The Devil Man” rammer gaden d 18 oktober! 

I kølvandet på de fremragende anmeldelser var det helt naturligt for os, at få en snak med bandets unge sangerinde Elin Larsson. Hvordan pokker kan man lave et band, med så mange nationaliteter og hvorfor har slut 60’er/70’er lyden fået et så godt tag i nyere bands i disse år? Dette er blot nogle af de spørgsmål vi snakkede med Elin om.

I har alle forskellige nationaliteter i Blues Pills. Hvordan pokker startede I som band? 

Jeg kommer  fra en lille by i det nordlige Sverige kaldet Östersund, Dorian er fra Bretagne i Frankrig og Zach og Cory kommer fra Iowa, USA . I øjeblikket bor vi alle i Örebro, Sverige, som er blevet hjemsted for Blues pilles.

Måden vi fandt sammen på er egentlig meget naturlig, selvom var alle kommer fra forskellige hjørner af verden. Da Zach (bas) og Cory (trommer) er brødre, har de begge spillet sammen i lang tid, og også i forskellige lokale bands i Iowa. Jeg mødte Zach og Cory under en tur til Californien i USA, hvor de boede på det tidspunkt. Jeg brugte omkring 6 måneder i USA i begyndelsen af 2011. Jeg var blevet fyret fra mit job i Östersund , så jeg rejste ud for at finde mig selv, og ja, jeg takker universet for at jeg gjorde det!

Da vi mødtes i Californien havde vi virkelig ikke tænkt eller planlagt, at gøre noget “seriøst” ud af dette band. Det var ikke ligesom ” Lad os hurtigt få indspillet noget og så få en pladekontrakt , så vi kan turnere verden”. Det var meget mere naturligt, og det var bare at spille nogle sange for sjov. Vi delte kærlighed til blues og soul rock- så vi besluttede at begynde at lave noget musik sammen. De første sange, vi indspillede blev optaget på en gammel kassette 4 spor i Zach fars garage / shop . Vi ønskede, at få nogle sange ned som demo, med da vi ikke havde et fuldt band endnu, kunne vi ikke høre hvordan det ville lyde som en samlet enhed. Cory og Zach indspillede bas og trommer live. Derefter overdubbede de hver guitardelen , og endelig indspillede jeg min vokal. Vi uploadede 2 numre på youtube . De fik opmærksomhed af nogle mennesker , og snart blev vi tilbudt en spansk tour, og en EP på Crusher Records i Sverige.

Det kom som en kæmpe overraskelse for os, fordi vi ikke forventede noget, og vi ikke engang havde et fuldt band endnu. Men det gav os motivation og vi tænkte bare “Vi har virkelig brug for at finde en fantastisk guitarist ! ”

Zach og Cory mødte Dorian (guitarist) samme år. Dorian åbnede for Zach og Cory’s gamle band på en lille pub. De blev øjeblikkeligt revet væk af hans talent , og jeg husker dem fortælle mig over Skype , at de mødte dette vidunder-barn fra Frankrig og at de havde sagt til hinanden samme aften “, hvis vi nogensinde skulle starte vores eget band , så skal Dorian spille guitar ” .

Vi fik kontakt med Dorian over internettet, og foreslog ham at spille sammen med os. Jeg er sikker på, at folk troede vi var vanvittige, bare sådan at vælge en teenage-guitarist fra Frankrig. Men først og fremmest var planen bare, at vi kunne mødes et par uger før den spanske tour og øve derefter tage på tour. Vi tænkte ikke over fremtiden, vores eneste mål var få den spanske tour til at blive virkeligt. Samtidig blev vi af Crusher Records tilbudt at udgive en EP . Vi var igen meget opstemte, fordi vi elskede nogle bands på Crusher såsom Dead Man. Vi ønskede ikke at gå glip af denne mulighed, så vi udvalgte  nogle demoer vi havde indspillet i en vens studie og sendte dem til Dorian. Han overdubbede så sin guitar solo fra Frankrig. Det lød fantastisk . Vi sendte det til Peter fra Crusher og han kunne lide det, og det endte så med, at blive til Bliss EP og vores spanske tour blev en succes.

Disse var de første skridt i bandets historie. Hvis du spoler ét år frem , er vi nu signet på Nuclear Blast, og vi er alle flyttet til Sverige , så vi kan bo samme sted og skabe en karrierer med bandet.

Hvordan vil du med dine egne ord beskrive Blues Pills lyd?

Det er svært at beskrive sin egen musik , men jeg vil beskrive det som en moderne bluesy og sjælfuld heavy rock med et psykedelisk touch. Tonsvis af følelser og eksplosivt. Vores største mål i vores musik er, at have masser af dynamik og få lytteren til at føle en masse. Det handler om følelse og sjæl i musikken for os.

Jeg finder en masse forskellige musikalske inspirationer i jeres musik. Fra soul, jazz, rock n roll og hård rock. Hvilken slags musikalsk baggrund har i hver især i bandet? Og hvad er jeres inspirationskilde(r)?

Vi deler alle en interesse i gammel rockmusik og blues. Det er vi fælles om og det som gjorde vi fik lyst til at spille sammen. Jeg tror vores forældre alle introducerede os til de “klassiske” ” ( The Beatles, Led Zeppelin ), og den slags gik derfra.

Dorian begyndte at spille guitar omkring 9 år . Han siger, at han blev inspireret af Billy Gibbons , der fik ham til at begynde at spille guitar. Fra hvad jeg forstår, har han studeret en masse blues og lært en masse fra blues guitar magasiner, som havde lektioner i magasinerne. Han er for det meste selvlært. Før han kom med i Blues Pills, var han i et tre-mands blues band, som virkelig var Hendrix-inspireret . Det var det band vi så ham i inden han kom med i Blues Pills.

Jeg kan ikke egentlig ikke huske da jeg startede , fordi jeg var meget ung , og jeg har sunget hele mit liv. Jeg havde mit første solo-job foran et publikum, da jeg var omkring 9 år . Jeg begyndte at få sangundervisning , da jeg var omkring 14 eller 15 . Jeg gik på music high school, og i løbet af denne tid, spillede jeg i forskellige ensembler og grupper. Jeg lærte alle de forskellige stilarter . Alt fra jazz, soul , klassisk, Stoner , rock og metal . Det var her, at jeg blev introduceret til ældre rockmusik, som Black Sabbath og The Doors . Gennem alt dette, var min favorit stil at synge altid blues og soul .

Zack og Cory lærte at spille sammen, fordi de er brødre. De spillede i forskellige grupper gennem deres teenage år , dog ikke altid sammen. Cory selv spillede i et metal band, hvor han skrev næsten al musikken . Han er en meget god guitarist samt en trommeslager . Vi alle havde forskellige baggrunde , især i vores teenage år , men da vi blev ældre gik vi mere ind i ældre musik.

Selvom vi for det meste lytter til bands fra 60’erne og 70’erne , så lytter vi også til nyere bands, i den samme stil som de ældre. Det er virkelig fedt at se scenen for denne type musik vokser. Det er meget interessant at se sådan en genoplivning af denne slags musik.

Vi får inspiration fra så meget forskellig musik , både de ældre som de åbenlyse (Peter Greens ) Fleetwood Mac , Free, Aretha Franklin og andre rock, blues og soul kunstnere. Et par af de moderne bands , der har inspireret os er Kadavar , Graveyard , Adele, Fleet Foxes og Dean Allen Foyd , selv om der er mange flere!

Ja det virker som om i er blevet en del af, hvad man næsten kan kalde en slags ” New Wave of classic 60 and 70 hard rock” der alle er blevet signet på Nuclear Blast. Her tænker jeg label-mates i Kadavar , Graveyard, Witchcraft og Scorpion Child. Hvorfor tror du det er blevet så populært at spille rockmusik med en rigtig 60’er/70’er vibe her i 2013? 

Forhåbentlig er det fordi folk blet trætte af hele denne mainstream lyd såsom Lady Gaga og Justin Bieber . Jeg siger ikke, at de ikke er dygtige , men det er altså lidt af en “lavvandet” musikstil . Folk er ved at åbne deres øjne for noget, der måske er mere “ægte”. Forhåbentlig finder de det mere interessant, når musikerne rent faktisk, er nødt til at være gode til deres instrumenter og lade musikerne tale for dem selv så at sige. Der er ikke nogen, der fortæller dem hvad de skal spille , synge eller gøre. Måske det rent faktisk passer med den verden, vi lever i idag, hvor folk er mere bevidste om alt. Jeg tror folk er blevet trætte af alt det overproducerede musik , hvor alt er perfekt, og eventuelle fejl bliver rettet i en computer. Det er derfor jeg kan lide denne slags musik , fordi det er mere ægte og råt.

Jeg er glad for, at denne type musik måske gør et comeback , men samtidig har 60’er og 70’er musikken altid været der! Det er tidløst. På scenen idag, er der nogle gode bands der spiller denne type af musik , og nogle ikke så gode . Kvaliteten er det vigtige her. Jeg tror, når bands spiller denne stil , er det virkelig nødvendigt, at finde noget unikt og anderledes , og tilføje sine egne præg til det. Ellers bliver det virkelig kedeligt , og noget der er blevet hørt 1000 gange før. For mig er de bedste bands dem der spiller denne stil med et nyt spin på det, snarere end dem , der lyder præcis som et andet band fra dengang.

18. oktober udgiver I jeres første EP ” Devil Man” på Nuclear Blast . Men Blues Pills er allerede i studiet for at indspille et album. Hvordan går det i studiet , og hvad kan vi forvente af albummet ? Samme sound og feeling som på Devil Man?

Vi arbejder med producer Don Alsterberg, der også producerede bands som Graveyard , Jose Gonzalez, og Junip . Den vil blive indspillet og mixet analog, så det kommer til at lyde meget naturligt og varm som den gjorde i 70’erne. Vi optager en blanding af nye og gamle sange og plukker det bedste til albummet. Vi har omskrevet nogle sange og ændret ting i studiet , så de nye versioner, der er på albummet vil være meget forskellig fra tidligere versioner. Vi var ikke rigtig tilfredse, med kvaliteten af de tidligere indspilninger , vi har lavet af sangene, så de skal laves om af professionelle.  Det er vores første gang i et rigtig studie, så vi vil helt klart få det bedste ud af vores musik vi indtil nu har lavet. Lige nu tror jeg faktisk vi kommer til at blive en smule tungere i lyden end forventet, og vi er på forsøgsstadiet med nogle seje psykedeliske jams. Det lyder rigtig godt, og vi kan simpelthen ikke vente til det endelige resultat. Jeg tror  udgivelsen kommer i begyndelsen af 2014 hvis alt går efter planen.

Hvem er ” Devil Man” ?

Haha , det er hvem du vil have ham til at være. Det er op til lytternes fantasi. The Devil Man kan være regeringen, din chef , nabo eller ex-kæreste . Du bestemmer! Hver gang vi spiller den, eller når jeg hører den, er han også forskellig for mig.

Snart vil I være at finde på turné med Orchid og Scorpion Child i Europa og Kadavar i Australien til november. Har I andre fremtidige tour-planer? Nogen festivaler og / eller måske en dansk koncert eller to i fremtiden?

Intet er mejslet i sten endnu, men efter i år er det planen at komme på en amerikansk turné, samt en stor europæisk turné i forbindelse med vores album-udgivelse i begyndelsen af 2014. Efter det kommer vi på sommerens festivaler i Europa. Desværre er der ingen datoer bekræftet i Danmark lige nu, men det vil der helt sikkert være næste år! Jeg elsker virkelig Danmark , og jeg håber virkelig, at vi kommer til at spille der. Jeg brugt en masse tid i Danmark, mens jeg var barn, så det ville være temmelig nostalgisk for mig at spille der .

Det er så hermed givet videre til de danske bookere! Og så har jeg ikke andet at sige end mange tak for, at du tog dig tid til at snakke med os her på Blastbeast.dk

Tak Søren og Blastbeast for at interviewe os!