IMG_2272[1]En fejlplacering af gigantiske proportioner satte en kedelig dæmper på en ellers ganske velspillet aften af dødsmestrene i Nile. Det KUNNE have været så godt, men det blev det desværre aldrig rigtig helt.

Men først skulle vi igennem en hel række af mere eller mindre ukendte supportbands før Nile gik på. Og ærligtalt, det er sgu for meget af det gode og inden man får spist sig igennem det ene supportnavn efter det andet når man sgu at blive træt inden hovednavnet. Det første band gik på allerede kl 18. 30, mens vi måtte vente helt til kl 22 før Nile gik på. Det er simpelthen for lang tid og for mange – ja undskyld hvis jeg træder nogle over tærene her – fuldstændig lige gyldige bands!

Ex Deo  

Vi valgte derfor at ankomme til aftenens sidste supportnavn Ex Deo. Det var første gang at disse romerske krigere satte deres ben på en scene i Danmark og desværre var fremmødet mildest talt piv-ringe. Aldrig har jeg set Amager Bio være så tom. Mon ikke vi var lige godt over 100 mennesker til Ex Deo?

Nuvel, gudskelov lod det ikke til at gå Ex Deo på. De leverede en medrivende koncert, hvor jeg særligt var ganske glad for deres lyd, der minder en smule om Amon Amarth tilsat lidt symfoniske elementer og måske en lidt hårdere dødsmetallisk kant.

Iført gladiator-tøj fra top til tå gik Ex Deo til stålet med en ganske fed energi. Ingen slinger i valsen der. Det eneste man savnede var så bare den smittende energi fra publikum, der jo simpelthen ikke var tilstede.

Efter godt og vel en halv time forlader Ex Deo scenen med et hurtigt farvel, efter en koncert der aldrig rigtig toppede, men som heller ikke var decideret dårligt. Nu skulle scenen gøres klar til Nile!

7-penta

 

 

Nile

IMG_2271[1]Sidst Nile kom forbi Amager Bio var som support for mægtige Morbid Angel og Kreator. Dengang var der heller ikke mega proppet, men dog betydeligt flere end i aftes. Derfor undrer det mig sgu, at man alligevel vælger at booke Nile til Amager Bio, når det jo er blevet bevist, at de simpelthen bare ikke kan trække den mængde af mennesker der skal til og der er simpelthen ingen tvivl: Det ødelægger sgu helhedsoplevelsen når man står i en sal med plads til godt og vel 800 mennesker og vi var 150-200.

Musikalsk var der dog en del forbedringer siden Nile’s sidste support-tjans i Amager Bio. Lyden var meget, meget bedre, hvilket jo med netop Nile betyder stort set ALT i koncertsammenhæng. Den tekniske dødsmetal kan falde helt til jorden, med et brag hvis ikke lydforholdene er i orden. Og så fik de jo selvfølgelig længere spilletid.

Der blev lagt ud med “Sacrifice Unto Sebek” og så gik det ellers derudaf i lyntempo. Man må sgu tage hatten af for Nile’s musikalske kunnen. For satan da hvor går det dog stærk når først de sætter igang og så bliver der ellers ikke set tilbage på noget tidspunkt.

Koncertens højdepunkter var udentvivl de musikalske pletskud “Kafir” og “Black Seeds of Vengeance” inden bandet efter godt og vel en time takkede af.

Men ærligtalt, at gå på 15 min. før annonceret starttid er sgu ikke i orden og cementerede det jeg havde frygtet på forhånd. For Nile var det her blot endnu en dag på kontoret.  Og lad det så være absolut sidste gang, at de spiller i en så stor sal som Amager Bio.

7-penta