OhDeath HelhorseHelhorse er gået fra unghest til voksen hingst. Men er det ensbetydende med en god ting?

Danmark er efterhånden ved at have mange gode bud på metalbands der kan og burde klare sig fantastisk i udlandet! – og ja, vi har sgu brug for det! Vi har brug for tiltroen, følget, rygtet og gå-på-modet. Men talentet og opfindsomheden har nok haltet lidt.. Og så er det sgu heldigt at Helhorse huserer!
For da “For Wolves And Vultures” udkom for to år siden, var det som et friskt pust på den danske metalscene – det var som i los i løgene til den thrashede, dødsmetallede mos af ubeslutsomhed der lod til at være på mode hos de danske bands (ingen navne nævnt). Så da Helhorse kom frem med en heavy-sludge-stoner-hardcore-rock med glimt i øjet og nosserne ned til knæene, så tingene pludselig ikke så sort ud mere!

Nu er Helhorse imidlertid tilbage med album nummer to, og forventningerne har på ingen måde være små! Da de optrådte til When Copenhell Freezes Over i Vega i starten af 2013, var det første gang undertegnede fik en forsmag på de nye numre – og hold da kæft hvor det rykkede rundt! Så stor spænding var tilstede da pladen røg ind af døren og forventningerne endelig kunne indfries eller afvises.

Helhorse anno 2013 er en hest der ved hvor den vil hen. Den ved hvordan den vil lyde, og den gør det med selvsikkerhed og en klar rød tråd. Desværre er det også der hvor de taber mig lidt. For lyden er meget voksen. Og meget af charmen ved deres debutplade, var nemlig den ungdommelige energi og fandenivoldskhed der omhyllede dem og blev indbegrebet af Helhorse hvad enten man hørte dem live eller på plade.

Men det er nu ikke fordi at pladen er dårlig eller uinteressant at lytte til – slet ikke! For lyden af Helhorse er omend bare endnu tungere, mere melodisk og fokuseret end tidligere. Se bare et nummer som “Fuck Art, Let’s Kill” (fantastisk titel!) og “Kill Your Self” der snildt kunne have været smidt på forgængeren, den ultra-melodiske og voksende “The Seems Of Life”, den lettere punkede “The Carnal Rage”, den smukke “Climb Through Fire” samt første-singlen “Death Comes To The Sleeping” der er så laid-back-rock-n-rollet med mudder op til knæene at moonshinen hyler højlydt nede fra kælderen. Inspirationen hedder stadig Down, Crowbar, Eyehategod og i den dur, men lyden er blot mere rocket nu!

Helhorse er blevet voksen. Take it or leave it! – Og så ses vi til release-festen på Loppen imorgen (find eventet i vores kalender)!

7-penta

“Oh Death” udkommer d. 23/9-2013 via Mighty Music/Target

 

 

Efter at have oplevet pladen live;

9-penta