1231101_362268467237286_2007276730_nDe første fire navne til black metal festivalen “Black Winter Fest” er klar! – Gør dig klar til Den Saakaldte, BlackShore, Kirkebrann og Plage!

I første omgang af præsenterede bands, kan der løftes sløret for den norske depressive black metal supergruppe Den Saakaldte, tysk thrash-black fra BlackShore, true norwegian black metal fra Kirkebrann og de tysk/danske debutanter fra Plage!

Den Saakaldte (N)
Med medlemmer der spiller/har spillet i black metal sværvægtere som 1349, Dødheimsgard, Pantheon I, Arcturus og Shining (n), er hovednavnet ”Den Saakaldte” en sammensætning der ikke kan fejle!
Den Saakaldte, er Sykeligs mentale barn, hvor hans dybe tanker udfolder sig i et univers af genial musik og følsomme tekster.
Førhen blev bandet frontet af den legendariske Shining-vokalist Niklas Kvarforth, der var med til at bidrage til den melodiske og depressive stemning der dagen i dag omhyller dem. De har imidlertid fået ny vokalist, den tidligere Arcturus live-vokalist Øyvind Hægeland.
Med to plader på bagen, hvoraf den seneste ”All Hail Pessimism” fra 2009 har fået mange store ord med på vejen, glæder vi os utroligt meget til at opleve disse hengemte legender live til Black Winter Fest

BlackShore (DE)
Tyskland er et land der efterhånden er fremragende til at frontalangribe os med brutale og nådesløse black metal bands der har et berygtet navn som Endstille i front. Det er imidlertid blevet tid til at få øjnene op for ”BlackShore”! BlackShore’s lyd bunder i klassisk black metal med et stort nik til tysklands tradition for thrash – en blanding der i sin tid startede med bandet Sodom!
To fuldlængde-albums og to EP’er har de udgivet siden de startede i 2007, hvor ”Legion” fra 2011 med numre som ”Kaiserschnitt Replikant”, ”Black Metal Untermensch” og ”Golem” beviser at thrash sagtens også kan finde en plads i black metal!

Kirkebrann (N)
Har man blot minimal kendskab til den norske black metal-arv, er et navn der springer i øjnene uden tvivl ”Kirkebrann”. De er et af de helt nye navne som Black Winter Fest kan præsentere i år, og med deres debutalbum ”Når Alt Dør” fra 2013 har de bevist, at True Norwegian Black Metal stadigvæk lever i bedste velgående.
Sundby Kirke bør ikke vide sig sikker denne aften.

Plage (DE/DK)
Black Winter Fest er også stolte af at kunne præsentere en regulær Danmarkpræmiere på et helt nyt black metal navn – Plage! Med samme vokalist som Suicide Black Metal gruppen ”Myrd”, er de ikke helt uvante udi black metallens dyder, så vi ser frem til at byde Plage velkommen på black metal scenen. De har i skrivende stund en EP ude og fuldlængdepladen ligger klar (forhåbentlig) lige inden Black Winter Fest!

 

Udover liveoptrædener vil der selvfølgelig også blive gjort meget ud af at skabe den helt rette atmosfære for en black metal festival og her fra Blastbeast.dk vil vi agere djs og sørge for at spille isnende black metal mellem de optrædende bands!

Festivalen løber af stablen d. 29-30 November 2013 på spillestedet BETA!

Link til event:
Facebook.dk