IMG_2090[1]Publikum sørgede for, at Tenacious D’s første koncert på dansk grund blev rejst til skyerne! 

For med et SÅ veloplagt publikum, kunne det simpelthen ikke gå galt for “The D”, med Jack Black som den absolutte mand i centrum denne aften. En koncert med Tenacious D er simpelthen bare ikke som alle andre koncerter, og det kan vi takke Jack Black og Kyle Gass’ vilde udskejelser for. Der er ingen tvivl om at d’herres brug af skuespil og comedy rammer plet hos det danske publikum, der igen og igen kvitterede med jublende tilråb, så Jack Black ikke kunne få et ord indført. Det her publikum havde tørstet efter Tenacious D.

Musikalsk kom vi godt rundt i bandets bagkatalog. Selvfølgelig med fokus på den seneste Rize of the Fenix, hvor også den kæmpe store oppustelige Fønix-pik blev rejst bag trommerne i åbningsnummeret “Rize Of The Fenix”. Så er vi ligesom igang og herefter gik det slag i slag med lige dele comedy, skuespil og musik.

Jack Black er en multikunstner og man mærker tydeligt hans format som skuespiller når han står på scenen. For selvom alt er indøvet til mindste detalje, så kommer man aldrig til at kede sig i ét sekund i selskab med The D. Der sker så at sige noget hele tiden. Som da Jack Black gentagende gange svinede sin roadie til og skældte ud på Kyle så han med ét forlod bandet og ja, jeg kunne blive ved.

Dio blev hyldet i nummeret “Dio” , og der gik rendyrket heavy i den med “The Metal” og “We Beat The Devil” inden der igen gik fællessang i den med “Wonderboy” og klassikeren “Tribute.” IMG_2112[1]Herefter forlod bandet scenen og “Fønixen” bag trommerne blev taget ned, til fordel for en nye indgang til scenen, der til forveksling lignede noget kvinderne har mellem benene (…), og som Jack Black og Kyle gik ud igennem til ekstranumrene. Så kan I selv gætte jer til hvad jeg snakker om! Det var fandme spas!

“Baby” og bandets absolut største hit “Fuck Her Gently” satte et solidt punktum for koncerten! En koncert hvor energien mellem publikum og band blev den sande vinder! Jeg kan simpelthen ikke forstille mig nogle – fraset hvis man i forvejen er en sur skid og hedder Treo til efternavn – kan være gået skuffet fra denne koncert.

Kom snart igen Tenacious D og lad det gerne næste gang være på en udendørsscene med en orange teltdug over!

9-penta