Norma-Jean-WrongdoersDen amerikanske metalcore-knytnæve Norma Jean er i dén grad tilbage! Årets album måske? 

 

Norma Jean fortjener meget opmærksomhed. Dels personligt, fordi de var med til at åbne mine øjne for metalgenren som helhed, og dels fordi de er et af de bands der tager metalcore-genren og løfter den over niveauet med sukkersøde omkvæd og forudsigelige breakdowns.

Norma Jean er nemlig ikke bare metalcore. Norma Jean har egen lyd, en snerrende intensitet og en perfekt mikstur af melodisk finesse, stilhed før stormen og ja, storm!

Og her gik jeg ligesom og troede at Meridional, Redeemer og The Anti-Mother ikke kunne overgås. Bevares, alle tre plader er geniale. Men Wrongdoers er for mig pladen hvor Norma Jean for alvor har taget deres letgenkendelige lyd og brugt den til at skabe en helhed og et langt mere sammenhængende værk. I særdeleshed et værk der har blæst mig fuldkommen bagover!

Allerede fra første gennemlytning stod det klart for mig at det her var noget specielt – og når man vælger at lade åbningsnummeret ”Hive Minds” overskride de 6 minutter, burde det stå klart for de fleste at det ikke er traditionelle metalcore-hymner vi har med at gøre her.

Har man hørt første-singlen ”If You Got It At Five, You Got It At Fifty” og ikke var overbevist, så frygt ej. Det er nemlig pladens svageste nummer. Næh du, glæd dig til at slå ørerne op for højdepunkterne, nemlig den episke ”Hive Minds”, titelnummeret ”Wrongdoers” med den klassiske Norma Jean-lyd, den hektiske og mange-facettede ””The Potter Has No Hands””, den mere blide ”Sword In Mouth, Fire Eyes”,  mellemspillet ”Afterhour Animals”, den korte, flabede og fandenivoldske ”The Lash Whistled Like A Singing Wind”,  endnu en Norma Jean-klassiker i form af den opbyggende ”Neck In The Hemp”, de kæmpestore riffs i ”Triffids”, en snært af hardcore på ”Funeral Singer” og ikke mindst den ustyrligt smukke ”Sun Dies, Blood Moon” på hele 14 minutter.

Var det hele resten af pladen? Sheeeiiitt.

Norma Jean – Wrongdoers er indtil videre årets album for mit vedkomne – ingen tvivl dér overhovedet.

10-penta “Wrongdoers” udkom d. 6/8/2013 på Razor & Tie.