DSC04892For meget snak fik sat en dæmper på hvad der kunne have været den optimale metalfest!

Suicidal Tendencies er et band fra Venice, California. De spiller thrash metal med et ordentlig los punk i røven. De har rødder i 80’ernes skate-kultur. Og idag var de kommet for at feste med Roskilde Festival!

Denne torsdags koncert var den første på deres europa-tourné, og det kunne både mærkes og høres. Fordi i starten af koncerten virkede det liiiiiges som om instrumenterne skulle finjusteres og de aldrende led og kroppe lige skulle varmes op, så ledgigten kunne fortage en smule.
For Suicidal Tendencies er sgu nogle gamle herrer! Dette kunne ses allerede efter andet nummer, hvor forsanger Mike Muir lige måtte sætte sig ned foran trommesættet og få pusten tilbage, inden han hoppede frem og tilbage på scenen igen. Og dét er en ting man sgu må gi’ dem! Energien er intakt! Og selvom Mike Muir er det eneste originale medlem tilbage i bandet, og tre femtedele af bandet kom til i 2008, 2011 og 2012, er det sgu imponerende at se en flok modne herre stå på scenen og spille friheds-opfordrende musik, der sender tanker til vild ungdom og teenage-håb og drømme. Ikke så mange bekymringer! Ikke alt det social-media og smartphones. Ikke alt det internet! Kun kærlighed, musik og fede tider!

Begyndelsen af koncerten blev for mit vedkomne en lidt blandet affære – hele matchet mellem Suicidal Tendencies og Roskilde Festival skulle lige bruge nogle sange ind i sættet for rigtig at forplante sig. Lyden startede ud for lav, samspillet kiksede og prædikerne fra Mike Muir blev for langtrukne. Men da nummeret “War Inside My Head” fra 1993 pladen “Still Cyco After All These Years” gik på, så skete der noget. Lyden blev høj (meget høj!) og spille-niveauet blev højt (meget højt!) og festen blev endelig fed! Men prædikeriet fra Mike Muir blev aldrig helt godt. Han talte og han talte! Men lur mig om det ikke hører med til oplevelsen? Idag var det i hvert fald kun tæt på at være helt oppe og ringe!

8-penta