solbrudMørket havde så småt sænket sig over festivalpladsen, da Solbrud skulle bestige Pavillon JR med deres mørke og ekstremt atmosfæriske black metal.

Solbrud har om nogen haft vind i sejlene de seneste par år, ikke mindst pga af den fremragende debut-skive. Jeg har selv oplevet bandet til en lang række mindre koncerter, hvor lyden ikke så ofte er kommet bandet til gode. Nu var det derfor den ultimative bedste chance for Solbrud at bevise,  hvor stort et format det unge band egentlig har.

Teltet var godt fyldt og ordene “satan, satan” blev råbt af det talstærke publikum, da Solbrud gik på scenen, badet i røg.  Allerede fra første nummer “Bortgang” var det tydeligt, at lyden var på bandets side. Særligt trommerne’s rumklang og Ole’s vokal skar godt igennem den massive mur af lyd.

Bandets sans for det mørke og dystre kom for alvor til udtryk under en nærmest hypnotisk seance, hvor publikum og band smeltede sammen igennem den mørke musik. De lange og atmosfæriske numre fungerede perfekt på Pavillon JR scenen.

På forhånd havde jeg frygtet lidt, at Solbruds meget indadvendte udtryk på scenen og det faktum, at de ofte vender ryggen til publikum under koncerten, ville knække kontakten med deres publikum. Men lige det modsatte syntes faktisk at ske. Bandet lod musikken tale og folket kunne ikke gøre andet, end at stå fuldstændig forstenede til tonerne af noget af det flotteste black metal Danmark har kommet med i mange, mange år!

Tak for den Solbrud!

10-penta