DSC04952Metal-jokeren over dem alle Devin Townsend var hevet ind som erstatning for Dillinger Escape Plan og leverede en underholdende, humoristisk og veloplagt koncert på årets Roskilde Festival.

Med Devin Townsend kan man aldrig vide sig sikker på hvad der sker. Lydbilledet er storslået, kaotisk og ekstremt atmosfærisk og dette var ingen undtagelse, da Projektet kom forbi en godt fyldt Odeon-scene.

Med en masse sjove visuals og animationer på bagtæppet, var der lagt op til en solid aften med metallens stand up komiker.

Og hovedpersonen selv viste sig fra sin allermest veloplagte side denne aften og underholdte sit publikum med ligedele musik og udtagelser, der vakte begejstring blandt lytterne. Særligt “Denne går ud til Rihanna’s pande”, skabte begejstring, hvorefter et frontalangreb af lyd røg ud over scenen.

Netop lyden er det essentielle ved Devin Townsend Projekt. Der er simpelthen ikke noget der lyder som dette band. Store symfoniske klangflader og armbevægelser dannede rammen om koncerten, i sådan en grad, at det desværre syntes at drukne frontmandens vokal i nærmest hele sættet. En stor skam, da Devin Townsend besider en af de stærkeste vokaler på scenen.

Underholdningen var i top denne fredagaften på Odeon og da den storslåede “Grace” blev leveret, tæt på afslutningen, kunne ingen gå skuffede til Kreator!

8-penta