Essence - Last night of solaceEssence udgav i starten af april deres andet album “Last Night of Solance” produceret af super producer Peter Tägtgren.

Efterfølgende har bandet været på en omfattende Europa-tour med Tägtgrens band Hypocrisy og Hate og skal til sommer spille på Beastival i Tyskland side om side med navne som Kreator, Sabaton, Wintersun, Satyricon m.fl. Senest er Essence blevet bekræftet til vores egen Copenhell. At sige bandet ikke har fart på vil være en underdrivelse.

Og denne fart er også fortjent. For Essence er virkelig skide dygtige til det de gør. “Last Night of Solance” er en glimrende opfølger på deres succesfulde debut. Jyde-drengene gør præcis det de vil og på “Last Night of Solance” begiver de sig ned af en måske noget mere melodisk vej. Uden at det på nogen måde går ud over det thrashede udgangspunkt, hvor der også er blevet plads til blast beats. Det er stadig de hårdtpumpende og thrashede riffs der er bandets backbone, men de synes bare at tage det til et nyt og mere melodisk niveau.  Hør f.eks. den glimrende “For The Fallen” og de nærmest mellemøstlige inspirerede riffbaskere “Arachinda” og “Children of Rwanda”.

Når det med fokus på melodi så er sagt, så sørg lige for at høre titelnummeret, hvor bandet kaster sig ud i nærmest black metalliske referencer.

Hvad jeg tror Essence kommer til at nyde godt af i femtiden, er det faktum, at de formår – lidt ligesom Volbeat gjorde før dem, at skrive sange som man husker. De er skide dygtige sangskrivere! Med fede og tunge riffs, og samtidig med en sans for den gode og stærke melodi (og så ellers ikke flere sammenligninger med Volbeat her).

Det kan, hvis bandet bare knokler nok på give dem en solid plads på i hvert fald den europæiske scene. De har en international lyd, der sagtens vil kunne bringe dem ud over landets grænser.  Men det bliver hårdt arbejde og konkurrencen derude er stor. Særligt på  thrash metal scenen, hvor store navne som Kreator, Sodom og Destruction står i kø for at udgive fede skiver. Dette kan muligvis komme Essence til gode, da fokus på thrash idag er større end nogensinde før siden de store 80’ere og her udkommer “Last Night of Solance” altså perfekt i strømmen af fede thrash-udgivelser.

Pladen lyder, ikke overraskende, skide godt efter at have været under Tägtgrens vinger. Jeg læste et sted, at han blev omtalt som Europas svar på Rick Rubin, hvilket bestemt ikke er helt skudt forbi.

Alt i alt er “Last Night of Solance” er glimrende 2’er, hvor bandet på nogen punkter viser nye sider af sig selv. Essence bliver spændende at følge, for de kan bestemt have noget stort i vente, hvis bare de rammer den rette kerne og konkler hårdt nok.

8-penta

Essence – “Last Night of Solace” udgives via NoiseArt Records