Soilwork-The-Living-Infinite-620x615Det svenske melo-død band Soilwork er klar med en ambitøs dobbeltplade “The Living Infinite”. Armbevægelser og ambition er i top når alle forventninger bliver indfriet – OG toppet – på dette imponerende værk!

Soilwork er et band jeg ikke helt har vidst hvor jeg skulle placere. De har på en og samme måde været både nyskabende og spændende i deres udtryk, samt skrevet mange rigtig fede sange – og så har de på en anden måde også været lidt irriterende i længden. Det har førhen virket lidt på mig som om de ikke helt har kunne finde deres ståsted og har gang på gang lavet den klassiske “10 numre hvor halvdelen er fede”-plade. Dette er der dog blevet gjort op med!

For selvom det var ærgerligt at bandets guitarist og primære sangskriver Peter Wichers forlod bandet, så lader det dog til at bandet til trods for alvor har fundet formen og fået kanaliseret alle ambitionerne!

Så svært det er for mig at fremhæve enkelte numre, lige så svært er det for mig at finde svagheder. Tag bare numre som den melodiske og storladne “This Moment Of Bliss”, den episke “The Living Infinite”, de tonstunge “Leech” og “Owls Predict Oracles Stand Guard” samt den flotte ballade “Antidotes in Passing”. Og jeg kunne blive ved!!

Vokalist Björn “Speed” Strid spiller virkeligt med musklerne på denne skive. Både de helt storladne stykker der tendenserer til operalignende sang, følsomme Mikael Åkerfeldt-vokalstykker, passager præget af hardcore-lignende råb og de helt dybe og brutale growls, alt sammen mestret til fulde! Det er virkelig en fornøjelse at lægge øre til!

Hele 20 numre er utroligt meget, og mange vil nok synes det er en meget stor mundfuld. Men er du bare lidt til den svenske melodiske dødsmetal, så giv dig nu for helvede tid og plads til at udforske dette album. Det er virkeligt alt hvad hjertet begærer – gange to!

10-penta

 

 

“The Living Infinite” udkom d. 1/3-2013 via Nuclear Blast