machine f**cking headÅh nej. Mange live-udgivelser prøver uden held at indkapsle energien fra scenen og presse det ned på en skive, for at tjene nogle hurtige penge. Dette er ikke en af dem.

Machine Head er et fandens godt band. Både på plade, men bestemt også i live-sammenhæng! Ved udgivelsen af den seneste fuldlængde plade, “Unto The Locust, fik jeg da også æren af at opleve dem hele to gange i Danmark, i henholdsvis Amager Bio og på Roskilde Festival. Begge gange leverede de sikre, gennemførte og fede shows, det ene dog lidt fejlplaceret, men bandet formår altid at virke indlevende og live-energien er som altid i top!

Og hvad der er utroligt er, at de også får kanaliseret denne energi og råhed, som Machine Head besidder, ned på live-udgivelsen her. “Machine Fucking Head!” bliver der råbt fra publikum i introduktionen til åbneren “I Am Hell (Sonata in C#)”, der, hvis man har været til en koncert med Machine Head før, er præcist som at stå til en koncert med dem, hvor end man befinder sig i verdenen!

En masse af de nyere, og mega fede sange fra “Unto The Locust”, såsom “Locust”, “Be Still And Know”, “This Is The End” og “Darkness Within”, bliver blandet med bandets nyklassikere såsom “Halo”, “Davidian”, “Imperium”, “Old” og “Aethetics Of Hate” – jeg ku blive ved!! For helvede, tag mig tilbage! Hele 100 minutters rå live-energi fra Machine Head bliver blæst ud af anlægget, og man kan ikke andet end at sidde tilbage og længes efter at stå foran Rob Flynn og co. og, ja, tilbede et af verdens absolut bedste metalbands!

Produktionen på pladen er også overraskende troværdig! Der gøres op med live-udgivelsens evigt svære balancegang mellem vellyd og troværdig optræden, og den lykkes til fulde! Det eneste jeg savner er dog lidt flere unikke momenter, som fx den udødelige liveversion af Iron Maiden’s “Fear Of The Dark”. Vi når altså ikke helt op og ringe, selvom der gøres et gedigent forsøg!

Alt i alt er det en lille skattekiste, for alle der kan lide Machine Head, og enten har set dem før, eller ønsker at gøre det i fremtiden! Og alle jer andre; få fingeren ud og få terpet deres plader lidt mer’! I går glip af en masse!
8-penta “Machine F**cking Head Live” blev udgivet d. 13/11-2012 på Roadrunner Records