hatebreed-the-divinity-of-purposeDet amerikanske metalliske hardcore-band Hatebreed er ude med deres sjette studiealbum, der byder på alt hvad man kan forvente fra et band som Hatebreed!

Igennem tiden er Hatebreed, med den energiske Jamey Jasta i front, gået fra at være et decideret hardcore-navn, til nu at prøve at blande mere og mere metal ind i formlen, hvilket kulminerede i deres selvbetitlede udgivelse fra 2009. Nu er de imidlertid tilbage med “The Divinity Of Purpose”, og kigger denne gang lidt mere tilbage på hardcore-tiderne med en energisk basker af en udgivelse, spækket med gode riffs og en masse råbe-kor og tonsende trommer!

Allerede fra start af med numrene “Put It To The Torch” og “Honor Never Dies” lægges der hårdt ud med masser af beskidt hardcore-inficeret metal, fuldt udstyret med mere attitude end de fleste bands kan bære – men Hatebreed gør det med en charme som få og en nostalgi der sender mig tilbage til 80’ernes hardcore-scene i USA, hvilket i sig selv er en stor bedrift da jeg slet ikke var til dengang…

Nummeret “The Language” er endnu et højdepunkt, primært på grund af de mange skift og det høje tempo, de tilforladelige breakdowns der passer perfekt ind i Hatebreed’s evige aggressivitet. For ja, man ved efterhånden hvad man kan forvente fra et Hatebreed album, når først de første par numre er passeret. For hvor de er gode til at opdatere deres udtryk, med en fed skiftevis blanding af metal og hardcore, fra plade til plade, så bliver numrene på skiven ganske enkelt alt for ensformige i længden. Det er faktisk først på nummeret “Indivisible”, hvor der tilføjes lidt traditionelle punk-elementer at jeg vågner lidt op igen. Og de let-thrashede elementer i “Dead Man Breathing” holder også godt!! Jeg savner bare lidt variation på udgivelsen! Jeg savner variation i vokalen, i riffarbejdet, i numrenes opbygning og alle de enkeltstående elementer. For de fungerer pisse godt! Bare ikke i længere tid – så det er faktisk heldigt for dem, at pladen kun er 35 minutter lang!

Alt i alt er dette en plade er nok skal please Hatebreed’s mange fans, men har du aldrig rigtig bidt på, så gør du det nok heller ikke nu, selvom det absolut ikke skal afholde dig fra at høre et hæderligt modspil på hvordan metal og hardcore skal blandes, uden der tilføjes eyeliner, “chug chug” breakdowns og sukkersøde omkvæd!

7-penta “The Devinity Of Purpose” blev udgivet på Nuclear Blast d. 29/1/2013