Nu hvor de værste tømmerdrenge har lagt sig oven på undertegnedes fantastiske nytårsnat på City of Sin og vi forhåbentlig alle er kommet sikkert ind i det nye år, ja så er det blevet tid til at kigge fremad. Vi gjorde det lidt igår med offentliggørelsen af Decay of Existence, som det første band i vores nye up-coming koncept The New Shit (Hvis du ikke har tjekket dem ud endnu så kom igang!!). Men nu er det tid til, at vi vender blikket mod den store metalverden.

For 2013 bliver ENDNU et år hvor nye udgivelser i massevis kommer til at se dagens lys. Særligt denne første del af året vil blive kendetegnet ved en stor del af melodiske metaludgivelser. Er du fan af power metal så er der meget godt at komme efter. Men selvfølgelig er det ikke alt. Hvem glæder sig måske ikke til en ny Black Sabbath-udgivelse?!

Her får i mine bud på udgivelser som jeg glæder mig til i 2013:

Helloween – Straight Out Of Hell

Det legendariske græskarhoved er atter på banen. 18 januar udgives det 14 album fra tyskernes hånd. Et album vi godt kan forvente bliver ligeså bombastisk, melodisk og powerfuld som altid med Helloween. Allerede nu er albummets førstesingle den egyptiske inspirerede “Nabataea” online! I’M ALIIIIVE!

Ghost – INFESTISSUMAM

Papa Emeritus og co. er klar til at kaste endnu et satanisk ritual ud af ærmet. Det svenske band, der på så kort tid har opnået kultstatus for deres okkulte 70’er lyd er klar med INFESTISSUMAM. Et album der udgives til foråret. Rygterne går sågar på at bandet har indspillet et cover-nummer af selveste ABBA som en b-side. Spændende, spændende!

Volbeat – TBA

2013 er året hvor Danmarks pt. største internationale metal/hard rock-succes udgiver deres 5 studiealbum. Opfølgeren til Beyond Hell Above Heaven rammer gaden til foråret og spændende bliver det godt nok at høre hvad Poulsen og co. har fundet på denne gang. Nye gæstemusikere, en hårdere eller blødere lyd? Vi må vente i spænding. Sikkert er det dog, at Volbeat vender tilbage til Danmark på en intim klubtur i februar og gå stort på hhv. Skive og Roskilde-festival til sommer!

Holy Grail – Ride the Void

Det amerikanske old school heavy metal band Holy Grail fra 2008 vil d. 18 januar udgive deres andet studiealbum Ride the Void. Bandet har tidligere supportet bands som Valient Thorr og Cauldron på tours! Jeg forventer lækker guitarsoli, powerakkorder og stærke riffs på denne udgivelse.

Avantasia – Mystery of Time

Stor var overraskelsen for mange fans af power metal, da Tobias Sammet valgte at genoplive Avantasia-projektet. Der var ikke mere at komme efter havde Tobias udtalt efter deres Wacken 2011-show.  Men det var der så gudskelov alligevel. Endnu et konceptuelt album er undervejs og traditionen tro fortsat med en masse gæstemusikere, som denne gang bl.a. tæller legendariske Biff Byford fra Saxon og Michael Kiske fra ex-Helloween og Unisonic. Mystery of Time forventes udgivet til marts efterfulgt af en længere arena og festival tour i Europa, dog endnu uden en dansk dato.

Crasdïet – The Savage Playground

Den svenske sleaze-bølge har sine forgangsmænd og disse hedder Crashdïet. Ja det er højt hår, læder, eyeliner og rock n roll og ja det rykker! De unge svenskere er med The Savage Playground klar med deres fjerde udgivelse siden 2005 – det andet album med deres nuværende sanger Simon Cruz.

Black Sabbath – TBA  

Forventningerne er TÅRNHØJE! I år skulle det gerne være tid. Black Sabbath med Iommi, Ozzy og Geezer skulle meget gerne være klar med nyt album. Produceret af Rick Rubbin. Albummet blev udsat grundet Iommis sygdom. Men eftersigende skulle det færdige album gerne stå klar i 2013. Vi ved ikke meget om det endnu, men det sidste album udgivet fra Iommi og Geezers hånd med Heaven and Hell vidnede om to strenge-mestre, der bestemt ikke havde tabt hverken tyngde eller magien ved riffet. Det var TUNGT som bare satan!

Stratovarius – Nemesis

Siger man finsk powermetal er Stratovarius noget af det første man kommer til at tænke på og det er ikke så underligt. Bandet har nemlig været aktiv siden 80’erne og nu kommer så det 15 studiealbum fra de melodiske mestre. Albummet hedder Nemisis og er sat til udgivelse d. 22 februar. I kølvandet på udgivelsen kommer Stratovarius forbi Amager Bio d 16/4!

Taake – Gravkamre, Kroner og Troner

Norsk black metal når det er allerbedst og det har nu 20 år på banen, hvilket selvfølgelig skal fejres! Hoest er manden i centrum og nu er der blevet samlet nok materiale sammen til et herligt dobbeltalbum. Et album fyldt med de ældste og mest populære numre, sjældenheder og helt nye af slagsen. Taake er black metal af den gamle skole. Råt og upoleret, men stadig tilført de iskolde melodier, der kan få det til at løbe ned af ryggen på dig! Gravkamre, Kroner og Troner udgives 4 marts

Suffocation – The Pinnacle of Bedlam

Death metal når det skal være mest legendarisk står amerikanske Suffocation for. Dødshovederne er klar med det 7 album siden 1991. Jeg forventer en omgang brutal og groovet dødsmetal når The Pinnacle of Bedlam rammer gaden d 15 feb! I øvrigt samme dag vi får besøg af Cannibal Corpse i Amager Bio. Tal om en dødbringende dato!!

 

Så er der blot at sige godt metal-år imens vi venter på min makker – den gode Aleg-One – skal blive færdig med sine kommende favorit udgivelser i 2013. Vi ses derude på spillestederne og på Copenhell, Roskilde og Wacken til sommer!

Weiss’ out \m/