Et album med et tyrekranie, to shotguns og et sydstatsflag på coveret. Et band der Bourbon Boys og en titel der hedder “Shotguns, Trucks & Cattle.” Man behøver næppe høre dette album før man ved hvad der er i vente. Et kig på coveret er nok.

Hvis man så alligevel er i tvivl, så kan man bare tage et ekstra kig på tracklisten. “Rattlesnake”, “Hellfire”, “Hillbilly Heart” , “Country Highway” og “Rock n Rollin Man.” Nu skulle alt tvivl så være væk.

Bourbon Boys er et nyt band der tager udgangspunkt i den tidlige og klassiske rock n roll og mikser denne med et solidt riffelskud af country,  rockabilly og blues.

Forbillederne hedder ZZ Top,  Hank Williams, George Thorogood og Elvis Presley og det skinner tydeligt igennem på de i alt 12 numre, der alle er drevet af den tidlige og beskidte rock n roll. Fra midt-tempo åbneren “Beast of Bourbon” til den hurtigt swingende country og rockabilly skæring “Rattlesnake.” Bedst er dog albummets nummer 5 “Pour Some Bourbon On Me”. Et glimrende midttempo nummer med et rigtig catchy sing-a-long omkvæd.

Ellers går det derudaf i højt tempo med alt hvad den kan trække af banjo og countrybas spil og tekster om,ja hvad andet end, shotguns, trucks og living on the highway fyldt med babes og whisky. Det her er musik med så meget “american way of living” i blodet, at den største overraskelse for mig kommer af det faktum, at disse herrer rent faktisk er svenskere. Vokalist Hulkoff minder mig en smule om Bruce Springsteen der møder Tom Waits oven på en helvedes masse whisky. En vokal der passer rigtig godt ind i bandets rock n roll udtryk, men som også bliver en anelse ensformelig i længden.

Bourbon Boys med Shotguns, Trucks & Cattle er en god udgivelse til folk med hang til Amerika, western, rock n roll, støv, whisky og slide guitar.

Rock the trucks, boys!

Bourbon Boys – “Shotguns, Trucks & Cattle” udgives via Despotz Records/Playground 23/1