Hovedmanden Tobias Sammet der ellers tilbage i 2011 udtalte, at Avantasia ville blive lagt på køl, er nu klar med detaljer om et nyt kommende album.

“The Mystery Of Time” hedder den 6 udgivelse fra Avantasia, der endnu engang vil blive gæstet af en masse gæstemusikere til de storslåede power metal hymner. Tidligere har heavy metal ikoner som Michael Kiske (ex-Helloween/Unisonic), Kai Hansen (ex-Helloween/Gamma Ray/ Unisonic),  Bob Catley (Magnum) og Klaus Meine (The Scorpions) gæstet all-star projektet. Nu er det kommet frem, at Saxon’s legendariske frontmand Biff Byford vil være en af de nye gæstemusikere på det kommende Avantasia-album. Ligesom Uriah Heep-trommeslageren Russell Gilbrook, producer og guitarist Sascha Paeth samt tidligere Kiss & Meat Loaf guitarist Bruce Kulick vil udgøre bandet på albummet.

I forbindelse med albummet tager Avantasia på en længere world tour, der i april vil se Tobias Sammet og co. spille en længere arena tour, med en storslået setliste på over 3 timer. Efterfølgende vil bandet gæste sommerens metalfestivaler, bl.a. på HellFest i Frankrig.

Endnu er der ingen datoer i Danmark!

“The Mystery Of Time” udgives i marts 2013

 kilde