For ikke så langt tid siden skrev min kollega Weiss et indlæg om hvor godt vi har det i metaldanmark. Her nogle måneder efter følger jeg nu op med en syngende lussing til os alle. FUCK hvor er jeg skuffet over os!

Hvor meget kan vi bede om!? Det kan da ikke passe, at når nu der endeligt er mange ildsjæle derude i landet, der sørger for at booke fede metalnavne overalt i landet, at man så skal tage det forgivet og lade det slippe mellem vores fingre.
Her taler jeg specifikt om at arrangementerne Total Carnage Fest pt III i Pumpehuset, Metal Attack Over Europe i Gimle (med bl.a. Dark Tranquillity og Keep Of Kalessin) og nu senest dødsmetal-braget med legenderne Aeon på Posten i Odense, der alle er blevet aflyst på grund af dårligt billetsalg.

Ja for helvede hvor vi da lovede os selv, at vi skulle blive meget bedre til at støtte op om metallen i Danmark, efter vores elskede bar, club og spillested The Rock måtte lukke pga skuffende regnskaber, lavt fremmøde og høj husleje. Herefter skulle vi alle så mande os op og tage til lokale arrangementer, for at sørge for at undergrunden og metalkulturen i Danmark fortsat kunne holde fanen højt. Hvilket også gik fint i starten. Tiltag rundt om i landet som Club Sick i Odense, obSCENE i Roskilde, Club Brutal i Aarhus og senest City of Sin i Kødbyen blomstrede endnu mere frem rundt og gav alt fra lokale miljøer til storbyer en grund til at være metaller.

Men nu lader det til at alt det gode vi har fået bygget op, har en tendens til at falde sammen igen, på grund af selvsamme dovenskab der delvist gjorde at The Rock måtte dreje nøglen om og lukke.

Der er mange af os der ønsker alt fra obskur undergrunds-død til pagan-black fra Ukraine, og måske ikke ser det mest spændende i når man kan finde på at booke et navn der har sin største fanbase blandt teenagere. For Danmark kan IKKE supporte en divers og mangfoldig metalkultur, hvis ikke vi beviser at der er en grund til at have den til at starte med! Fordi så forsvinder den. Og så er vi tilbage til hvor metalkonerterne var sjældene og kommercielle af slagsen når det så endeligt var.

Måske der også bare er for mange arrangementer til at vores kultur kan bære der herhjemme? Mange byer er efterhånden så godt med at der næsten er overbud af arrangementer. Det lyder næsten for godt til at være sandt, og hvis det er sådan, så skal vi måske ikke være så bange for at introducerer “udefrakommende” til vores elskede metal-arrangementer, og dermed sørge for at kulturen kan vokse sig endnu større og stærkere. Men dét lyder måske også næsten for godt til at være sandt…

Men hvad kan vi så gøre?
Det bedste råd jeg kan komme med, er at indføre en langt sundere kultur i at købe FORSALGSBILLETTER! Ikke noget med at sidde hjemme på sin flade og vente, og så komme med sin fedtede hundredemand og betale i døren, hvis man alligevel er sikker på at møde op. Let røven og gå hen til printeren – der er ikke så langt igen… Hvis blot et par hundrede af os tænker på den måde, så kunne det være nok til at give bookerne og promoterne en grund til at gennemføre et arrangement, der ellers ville blive aflyst.

Så kan vi ikke godt love hinanden at stramme op, og bevise at disse tilfælde kun var enkeltstående?