Illdisposed er på gaden med deres 10. studiealbum, Sense The Darkness, og byder endnu en gang på en solid omgang brutal dødsmetal.

Allerede fra åbneren, titelnummeret “Sense The Darkness”, står det klar at vi atter en gang ikke får et ben til jorden, når Århusianske Illdisposed brager derudaf i deres let-melodiske og velproducerede dødsmetal.
I modsætningen til forgængeren “There is a light (but it’s not for me)” (kan man fornemme noget kontekst ift titlen på denne plade?), er der blevet meget mere plads til groovet riffarbejde og headbang-inviterende rytmesektioner, i forhold til den nu-metallsiske fortid med keyboards og samples – det klæder dem skam meget!

Specielt er det numre som “Time To Dominate”, “Too Blind To See” og “Stop Running”, hvor den lidt mere nordiske dødsmetallyd skinner igennem, at det hele bliver rigtig godt! Her går melodi og groove hånd i hånd og bliver spillet med en overbevisning, der gør “Sense The Darkness” sporadisk genial. Men her stopper legen så desværre også.

For der er også rigtig meget fyld på skiven, så opmærksomheden bliver rigtig svær at opretholde, i samtlige af de 54 minutter som den varer. Det er palmmutede riff, tonsertromer og brutale growls derudaf med 120 i timen. Men selv efter en times tid på samme spor på motorvejen, snyder hjernen dig til at tro at den topfart du kører, slet ikke er så faretruende igen. Og det er lidt med samme fornemmelse jeg sidder med her.

For det er jo tydeligt at Illdisposed, der jo er en erfaren spiller i branchen, sagtens kan lave fed metal, hvilket de flere steder har vist på “Sense The Darkness”. Men deres ypperste mesterværk ligger stadigvæk derude i fremtiden et sted – og det skal nok komme!

 

 

 

Sense The Darkness blev udgivet d. 24/9-2012 via Massacre Records/Target Distribution